V75 analysen - Boden 13 Juni 2015

V75 analysen - Boden 13/6

Dags för tips denna vecka igen efter ett par veckor med semester. Senaste tipset gjordes när tävlingarna kördes på Gävle den 23:e maj då det blev 6 rätt och där jag hoppades på spets och slut för Rocket Zet som inte alls fungerade i starten. Även på det lilla systemet satt 6:an, där 2 av spikarna Diamond of’Em och Tango Lavec vann.

Midnattstrav i Boden denna omgång och det är en mycket intressant och svårlöst omgång utan självklara spikar. Klassen på loppen varierar, men de allra flesta är jämna och denna vecka kan det nog bli ganska bra utdelning. Norrbottens stora pris är givetvis höjdpunkten och man har här fått ihop ett grymt bra startfält med tanke på vilka andra lopp som körs vid den här tiden. Jag hoppas att mina 2 spikar tar ledningen och håller in i mål och jag målar på rejält i några lopp.

Systemen

Lilla:

216 kr (432 x 1 x 0,50)

1: 1,10,6,7,5,2,8,11
2: 11 Hulte Magnus
3: 8 Quality Questioned
4: 6,10,7
5: 6,13,9,10,4,7,2,14,8
6: 1,7
7: 10 On Track Piraten

Bolaget:

1080 kr (2160 x 1 x 0,50)

1: 1,10,6,7,5,2,8,11
2: 11 Hulte Magnus
3: 8,9,2
4: 6,10,7,9,2
5: 6,13,9,10,4,7,2,14,8
6: 1,7
7: 10 On Track Piraten

Analyser

V75-1

A: 1 B: 10,6,7 C: 5,2,8,11 D: 4,12,3,9

Spetsanalysen

Mycket svårlöst spetsstrid där nästan alla 7 hästarna från framspår har viss chans att komma till ledningen. Snabbaste hästen tror jag 2 Juno F är, men spåret är däremot inte bra. Hästen öppnade riktigt bra från spår 1 på tillägg i april på Skellefteå. Får nog trots allt svårt att ta en längd på innerspårets 1 Lawless Laday.

1 Lawless Laday öppnade bra i det enda voltstartsloppet jag sett den starta i från spår 2 på tillägg. Hästen är svårbedömd dock då det heller inte fanns tillgång till några starter från framspår bakom bilen i arkivet. Med ett bra spår och Ulf Ohlsson i sulkyn så tror jag man har ganska bra chans att hålla upp ledningen om ingen av springspårshästarna träffar starten perfekt.

3 Mister Burman öppnade mycket bra och tog ledningen från springspår i augusti på Skellefteå. Johnny Takter får nog iväg hästen bra, men det är ingen primär spetsfavorit för mig.

6 Dialog In har startat från springspår en gång tidigare och klev iväg hyfsat då utan att kunna spetsa direkt. I slutet av första kurvan hade Roger Nilsson tryckt sig till ledningen dock. Trots bästa spåret så är jag inte säker på att kusken lyckas pricka starten tillräckligt bra för att ta ledningen. Tänkbart är att man kör till ett bra tag för att överta i ett senare skede och med någorlunda träff på starten och felfri avgång så tror jag Roger Nilsson kan få överta ledningen om inte 7 Andover Streamline inte kommit iväg snabbare.

5 Mystic Accident har flera gånger öppnat riktigt bra från springspår och är snabb när han får upp farten efter en bit. Jan Norberg har kört massvis med voltstartslopp med hästen och även om hästen inte är min spetsfavorit så ger jag den ganska goda chanser att komma först här.

7 Andover Streamline spetsade enkelt i sin första start från spår 2 och gör nu sin första start från springspår. Prickar Hanna Olofsson starten så kan det mycket väl innerbära ledning, men i första hand är hästen inte spetsfavorit.

Loppanalysen

Lika svår som spetsstriden är att förutse tycker jag att själva loppet är. Helst skulle jag vilja strecka alla hästarna i loppet och jag har ingen given vinnare här. Troligen vinner någon som får gå mycket spårsnålt på vägen då det handlar om lång distans. En häst som borde kunna gå kortaste vägen till mål är 1 Lawless Laday som är min spetsfavorit i loppet och som denna gång ska gå barfota runt om för första gången. Jag tror ingen i loppet utom möjligen 10 Real Dream kan plocka ner Ulf Ohlssons häst i spets självmant, men kanske kör någon tillräckligt offensivt för att sänka ledaren och ge någon annan chansen.

Spontant så känns 10 Real Dream som den bästa hästen i loppet då han dels har överlägset bästa rekordtiden i fältet och dels varit ute i tuffa sällskap och knappt varit slagen av bland andra Mellby Collector. Bakspår på i volten är inte bra och det kan bli en lång väg fram till täten och hästen har bara en vinst som kom i första starten för cirka ett år sedan. Robert Bergh låter heller inte speciellt segerviss, men det kanske inte spelar någon roll. Möjligt att hästen är klasser bättre än de övriga och bara vinner.

6 Dialog In brukar ofta bolla med motståndet uppe i norr och normalt så slår han nog de flesta av motståndarna i det här loppet. Jag är högst osäker på hur bra han kommer iväg från springspåret och jag tror det är stor risk för vingel och jobbig resa här. Att han rankas så högt beror mest på att det finns en viss spetschans om Roger Nilsson prickar starten perfekt och hästen är felfri, och från ledningen tror jag på mycket bra chans.

En treåring som möter äldre brukar jag normalt sett stå över och kusken aviserar försiktigt upplägg. Balansen talar emot detta då man kommer köra med jänkarbike, barfota runt om och rycktussar, som hästen tydligen svarat mycket bra på. Risk även här för vingel från springspår, men träffar Hanna Olofsson som nyligen vann på V75 starten så kan det bli en bra position i loppet och hästen gick en mycket bra tid som tvåa bakom Romeus näst senast på barfotabalans.

Först av en trio hästar som jag har svårt att skilja på kapacitetmässigt rankar jag 5 Mystic Accident. Näst senast mötte han konkurrenterna 2 Juno F och 8 Sixten Bishop och var då trea slagen knappt av båda. Det handlade då om ett spårtrappelopp där han hade spår 14 vilket var det klart sämsta av de tre hästarnas startspår. Här har han inte det spårhandikappet mot de två andra och nu ska han dessutom gå barfota runt om.

2 Juno F var hästen som vann loppet jag diskuterade innan och hästen har vunnit båda sina tidigare starter över lång distans. Kommer ekipaget iväg skapligt från spår 2 så borde man få en bra position i loppet och nu ska man gå barfota bak vilket fungerat bra tidigare och kan bli ett litet lyft.

8 Sixten Bishop kommer få en spårsnål resa över den långa distansen och det är ofta utslagsgivande. Han har nyligen slagit 6 Dialog In och var 2:a bakom Juno F på en mycket bra tid i det här sällskapet för tre starter sedan. Hästen stod på tillägg mot 11 Tycko Star för en vecka sedan och gick snabbare då, men var efter i mål.

Erik Adielsson i voltstart ska aldrig räknas bort och jag streckar även 11 Tycko Star och hoppas att jag klarar mig utan de fyra sista hästarna. Hästen var 2:a på Östersund i ”lördagsloppet” och visade då att han duger över lång distans.

V75-2

A: 11 B: 6,10 C: 1,9,4,5,7 D: 3,15,8,12,14,13

Spetsanalysen

Snabbaste hästen och även bästa spåret har 1 Lottmar som öppnade bra från innerspår för någon vecka sedan på Boden, men fick släppa ledningen en bit in i första sväng efter hårt tryck. Hästen öppnade även mycket bra från spår 3 på tillägg senast och var klart snabbast därifrån. Här tror jag han är ohotad om ledningen men jag skulle tro att Torbjörn Jansson kan tänkas komma upp och ställa frågan om ett tag och överta med 4 Qravatt.

4 Qravatt är inte speciellt startsnabb, men jag tror ändå han är den förutom min spetsfavorit som kommer iväg snabbast och har en ganska god chans att få överta om inte Björn Karlsson vill köra i ledningen.

Från tillägg så öppnade 6 Art Kjarvald bra från spår 3 på tillägg senast på Romme. Här behöver han komma iväg riktigt fort för att inte bli över från innerspåret. Utvändige 7 Tyri Svarten öppnar ganska långsamt och här borde det finnas chans att smyga sig ut i andraspår direkt. Lyckas han med det så är det troligt att han är den som är först framme vid startvoltshästarna och har chansen att överta ledningen efter en bit.

Blir det trafikproblem för 6 Art Kjarvald så tror jag 11 Hulte Magnus har bra chans att vara den som är först från tillägg fram till de på startvolten. 10 Mel Odin är normalt snabbare än 11 Hulte Magnus, men har här nackdelen av sämre spår vilket jag tror räcker till Hulte Magnus fördel.

Loppanalysen

Här tvingas jag spika 11 Hulte Magnus trots att loppet normalt är stängt på 3 hästar. Jag tycker det låter som minus på båda motståndarna där 6 Art Kjarvald hade hög puls efter förra loppet, nu riskerar bli instängd och där Ove A Lindqvist har svårt att bryta vinstnollan på V75. 10 Mel Odin ska gå med skor och jag tror han kommer vara ganska mycket sämre på den balansen och därför spikar jag 11 Hulte Magnus, även om springspåret troligen inte är till någon större fördel för honom. Vill man inte spika så skulle jag i första hand gardera med 6 Art Kjarvald, men även 10 Mel Odin kan vara värd ett streck.

V75-3

A: 8 B: 9,2 C: 10,1,4,6 D: 3,5,7,12,11

Spetsanalysen

Min spetsfavorit i loppet är 8 Quality Questioned som näst senast på Gävle visade att det är fullt möjligt att ta ledningen från spår 8. Här tror jag chansen är god bara Örjan Kihlström tycker det är en lika bra idé som jag. Möjligen kan det vara svårt att ta en längd på snabbe 3 B.W.T.Hellion, men här tror jag Jorma Kontio för en gångs skull släpper ledningen och är nöjd med positionen rygg ledaren.

1 Gimeheaven Sisu är inte direkt långsam ut, men har här ingen chans att försvara innerspåret. Räddningen kan vara att 2 Montdore är hopplöst långsam iväg från start och kanske kan Erik Adielsson ta sig ut i andraspår direkt då jag inte tror man vill ha rygg på 3 B.W.T.Hellion här.

3 Snabb ut är 3 B.W.T.Hellion i början av maj enkelt kunde hålla upp innerspåret på Harstad i Norge. Historien upprepades senast i Finland där hästen återigen kunde hålla upp innerspåret utan större problem. Här tror jag man är först ner till plankan, men att man sedan släpper ledningen till 8 Quality Questioned om Örjan inte redan kört till ledningen för egen maskin.

4 Elit Håleryd öppnar hyggligt, men tar inte en längd på 3 B.W.T.Hellion här.

Loppanalysen

Här övervägde jag länge att spika 8 Quality Questioned, men då jag kände att loppet är helstängt på tre hästar, så valde jag att spika i sista avdelningen istället där jag inte alls skulle känna mig säker med bara 3 streck. 8 Quality Questioned blåste enkelt till spets näst senast från spår 8 och utan att ha sett det loppet så hade man kanske inte trott på det scenariot här. 3 B.W.T.Hellion är nog först ner till plankan och stänger sålunda in 1 Gimeheaven Sisu och sedan tror jag Örjan Kihlström får överta om han inte helt sonika bara spetsar för egen maskin. Senast i ledningen blev han slagen av Oliver Kronos och det är väl inte så mycket att säga något om, men här finns ingen så bra häst. Toppchans!

Skulle det strula för min favorit och 9 Venkatesh mot förmodan går felfritt så måste han räknas även om han står tufft inne i klassen. 9 Venkatesh är en hathäst precis som Super Otto, som man oftast vet inte vinner pga olika orsaker, men man vågar aldrig riktigt stryka dessa då de slår till när man minst anar det. Senast var hur som helst 9 Venkatesh superbra när han plockade ner en grym Vici Lane knappt över upploppet.

Anledningen till att jag övervägde att spika 8 Quality Questioned var att värsta motbudet 2 Montdore ska gå med bakskor. Hästen är trots allt bra ändå och gjorde bra lopp i vintras med skor. Han hade tre raka segrar innan bronsfinalen senast där han var femma efter ett mycket bra lopp, men det här loppet är inte i närheten av i samma klass som det även fast han går upp till silver nu.

V75-4

A: 6 B: 10,7 C: 9,2,1,3 D: 5,4,12,8

Spetsanalysen

Min spetsfavorit i loppet är 6 Unique Julia som öppnade mycket bra från spår 5 på Solvalla i mars. Hästen spetsade sedan enkelt på istravet på Siljan och även från spår 4 på Solvalla i januari. Här tror jag Ulf Ohlsson raskt sitter i ledningen och det enda som möjligen skulle kunna hindra det är att 4 Mr Right öppnar som bäst.

4 Mr Right kunde öppna mycket snabbt från spår 5 i april på Umåker och ta ledningen ganska enkelt. I oktober var förutsättningarna likadana på samma bana och även då spetsade han lätt från spår 5. Hästen är lite svårbedömd då han verkar ojämnt startsnabb eller inte har tryckts av speciellt ofta. Från mitten av banan verkar han i alla fall vara snabb och han är främsta motbudet mot min spetsfavorit.

Favoriten 1 Te Freddo Knick får här svårt att hålla upp innerspåret då hästen har några galopper bakom bilen och det är osäkert om Robert Bergh vågar ladda vad som går här. I april öppnade han dock riktigt bra från spår 2 på Östersund och kunde köra till sig ledningen en bit in i första kurvan. Även i december på Bergsåker kunde han öppna snabbt nog för att köra till sig ledningen in i första kurvan från spår 4.

2 Pix Jubb är medelsnabb ut, men jag tror inte han tar en längd på favoriten om inte den tas väldigt lugnt från start.

Loppanalysen

Här är det nog ganska troligt att det är spets och slut på 6 Unique Julia där kanske bästa hästen 1 Te Freddo Knick troligen blir instängd direkt i starten. Stoet gjorde en mycket bra debut hos Reijo Liljendahl där hon var tvåa på en topp tid över kort distans. Här vill jag dock syna favoriten som nu inte bara möter ston och där senaste loppet var en invändig resa med lucka till slut där hon ändå inte tog jättemycket på de övriga motståndarna. Jag tror det finns några hästar i loppet som är beredda att göra lite jobb i dödens och min känsla är att det är i det här loppet det kan smälla rejält. Stor chans trots allt att hästen bara rinner undan och får favorittipset ändå.

Mycket bra prestation senast gjorde 10 M.T.Insider som nu har två raka spetssegrar på barfotabalans. Från spår 10 finns det risk för vingel, men i rygg på Mr Right så borde man kunna komma iväg ganska bra och kanske få en bra position från början. Jag tror inte Olle Alsén är rädd att inta dödens, men för att det ska bli seger här så gäller det nog att någon annan gör det jobbet. Från andra, tredje ytter tror jag på en bra chans om inte ledaren bara tillåts rinna undan.

7 Global Revolver skrällde i Östersund i fredags i ett fyraåringslopp där han slog några riktigt bra hästar. Distansen passar dåligt tror jag då han är långsam iväg, men här har nog inte Erik Adielsson något alternativ än att köra framåt tidigt för att kanske inta dödens. Erik på Svante Båths hästar är sällan något dåligt och senast förra helgen vann han med Shiraz Brodde.

Jag streckar även 9 Happygangster G.L som var tvåa senast på en topptid bakom kapable Bartender In från samma spår som nu. Rent statistiskt har spår 9 sämst vinstprocent av alla spår över kort distans och normalt brukar jag försöka stå över hästarna därifrån. Här hoppas jag att det händer något och att favoriten kommer bort på ett eller annat sätt.

Sista strecket till 2 Pix Jubb som var mycket vass vid segern senast då han kom ut från innern och som här sitter i bra spår från början. Jag tror det finns ganska bra chans till skräll i det här loppet och det känns som jag spelar på det lite halvdant då jag inte garderar upp loppet mer, men risken finns ju att ledaren bara är bäst och jag hoppas det räcker med de kantbollar jag har.

V75-5

A: 6,13,9 B: 10,4,7 C: 2,14,8 D: 5,1,3,11,12,15

Spetsanalysen

De båda finska hästarna på startvolten är svårbedömda då jag bara sett något enstaka lopp med vardera hästen. 1 Bewitch Boy öppnade inte speciellt bra bakom bilen och jag väljer att gissa att han inte är något spetsbud här heller trots ett skapligt spår. Inte heller 4 Victoria Nibs tror jag är något spetsbud här. Spår 4 är inte bra och i det enda voltstartslopp jag sett hästen göra blev det galopp från spår 5. Hästen har inte heller öppnar speciellt snabbt bakom bilen heller.

Här är istället min spetsfavorit i loppet 6 Le Lahar. I juni förra året kunde han öppna blixtsnabbt och ta en klar ledning från spår 7 på Solvalla. Här har han åter springspår och jag tror han blåser förbi de övriga och tar ledningen direkt.

Senast kunde 2 Makin it Easy ta ledningen från spår 7 efter att ha öppnat bra och hästen är medelsnabb ut. Borde få svårt att svara ut hästen på springspåret dockoch även 5 Speechless.

5 Speechless öppnade bra på Boden i april från spår 3 och kunde ta ledningen i loppet. I mars kunde hästen enkelt hålla upp innerspåret på Umåker, men i båda dessa lopp var det få motståndare emot. På Boden i i början av mars öppnade hästen mycket snabbt från springspår på tillägg och kunde blåsa förbi hela fältet och överta ledningen halvvägs in i första kurvan. En bra chans på ledningen finns här om Per Linderoth inte prickar starten bra med 6 Le Lahar.

Loppanalysen

Mycket svårlöst lopp med en storfavorit som jag övervägde som spik tidigt i veckan, men som nu inte känns så het som den största favoriten i omgången och där det låter på Jesper R Nilsson som att man inte är speciellt sugen att släppa till 6 Le Lahar om man spetsar med 5 Speechless. Per Linderoth låter inte heller så uppåt då han tycker att tilläggshästarna snabbt kommer vara ikapp och trots det så tycker jag att 6 Le Lahar har en bra spetschans och vinstchans här. Han vann direkt senast efter långt uppehåll på tung bana och förra året avslutade han med fyra segrar på fem starter. Bra chans från ledningen då det handlar om lång distans där det är viktigt med spårsnål resa. Just distansen kan vara ett frågetecken här dock då det är debut på den.

13 Danne Edel har jag trott på några gånger där han kanske inte varit så bra som förväntat efter det grymma loppet han gjorde som tvåa från dödens mot Ägir Briljant. Hästen är ganska snabb ut i volt och från springspåret här borde man kunna få en bra position tidigt. Han var trea på V75 näst senast över lång distans och borde räcka långt här.

Mitt drag i omgången är 9 So Gå Hero som innan han gjorde sin debut på V75 hade tre raka segrar. Lite av en snackhäst har 7 Desuper Filius blivit efter sin fina tid på Solvalla den 27:e maj, men märk väl att han då var slagen av Henrik Svenssons häst som gick ännu bättre och som dessutom fick gå sista kurvan i tredje spår. För fyra starter sedan var 9 So Gå Hero 4:a på V75 efter en kort galopp och sedan ett lopp i dödens.

10 Grefstads Royalty är underskattad och ska nu gå barfota runt om. Hästen var 2:a på V75 näst senast mot tuffare motstånd än detta och ska räknas trots att han den gången fick en behaglig resa på innerspår.

4 Victoria Nibs är svårbedömd då detta är första starten i Sverige, men den har gått flera bra tider under 1.15 på medel och det är det få av de övriga på startvolten som har gjort. Kommer bara Ville Karhulahti iväg hyfsat från spår 4 så kan det räcka långt.

7 Desuper Filius har fått ett svårt läge där han riskerar att sitta fast invändigt, men samtidigt är en invändig resa över lång distans att föredra. Erik Adielsson ska nog kunna hitta ut och även om hästen går med skor som han normalt gör så är det ett litet minus mot senast då han gick barfota. Hästen känns lite svagare än mitt drag 9 So Gå Hero.

Robert Bergh kommer nog vinna minst ett lopp i omgången och jag tar med hans 2 Makin it Easy. Hästen hade två raka vinster i Roberts regi innan senast då det blev galopp och även om det är tuffare nu så kanske han kan få en bra resa i rygg på 6 Le Lahar om han tar sig förbi den finske gästen som startar invändigt. Mycket tuffare emot nu dock.

En häst som hade varit mycket tidig i ranken med bättre spår är 14 Kalanchoe P.R. Senast höll han strålande från ledningen mot en så bra häst som Scellino Luis. Hade den hästen varit med i det här loppet så hade han antagligen haft streckprocenten som 6 Le Lahar nu har. Svårt att komma till från bakspår på tillägg och tveksamt trots allt om han kan runda allihopa.

Sista strecket till 8 Count Response som jag inte riktigt vet var jag har. Vann enda loppet över lång distans, men tiden då var inget att hänga i julgranen. Vann över 14 Kalanchoe P.R näst senast om det räknas som något.

V75-6

A: 1 B: 7,6,3 C: 5,11,9,2, D: 4,10,8,12

Spetsanalysen

1 Love Dancer öppnade riktigt bra från spår 3 på Umåker den 9:e maj och kunde ta ledningen en bit in i första kurvan.

2 Love Lini och 3 Speed Delicious är inga spetsbud här då jag gissar att de tas lugnt iväg för att undvika galopper.

4 Priamo Caf öppnade bra från spår 3 på tillägg på Skellefteå i september och var först framme vid startvolten. I augusti på Boden kunde hästen ta ledningen efter att ha öppnat bra från spår 7 när motståndaren galopperade vid tuff körning i första kurvan.

5 Special Promise spetsade senast från spår 7 på Skellefteå då han öppnade mycket bra. Från spår 5 med Jorma i volten så är han inget hett spetsbud dock.

6 Raz MacKenzie kan öppna hyfsat i autostart, men i volt brukar det oftast gå ganska segt att få iväg bjässen. Prickar Roger Nilsson starten perfekt finns det viss möjlighet för Raz MacKenzie att ta ledningen, men jag tror inte det är det mest troliga.

Den 9:e maj öppnade 7 Laurentius Romeo skapligt från spår 5 och var mycket snabbare iväg än 6 Raz MacKenzie från spår 2. Hästen öppnar normalt ganska bra och senast kunde han hålla upp innerspåret i en start efter bilen på Romme mot bland andra startsnabba Mellby Turbo och Fashion Diva. Här tror jag man öppnar snabbare än 6 Raz MacKenzie och är värsta motbudet till 1 Love Dancer om ledningen.

Loppanalysen

Här övervägde jag att spika 1 Love Dancer då jag tror på bra chans på ledningen. Fredrik B Larsson verkar ha bra flyt för tillfället och han vann även i onsdags på V86. Han krossade motståndet näst senast i ett klass 1-försök för att sedan komma tvåa i finalen bakom omöjlige Ready for More. Tar han ledningen här så ska de övriga vara bra för att plocka ner honom och då jag tror på vingel och galopper för några av de främsta motståndarna så är det bra chans till vinst.

Jag väljer dock att dubbla systemet då jag tycker 7 Laurentius Romeo varit grymt bra på slutet. Här finns det viss spetschans och är han lika bra som senast då han vann mot hyfsat motstånd så kan han nog hålla undan här om han kommer till ledningen. Det är ju också tänkbart att 1 Love Dancer får tryck på sig i ledningen och 7 Laurentius Romeo kan dra nytta av det i spurten.

V75-7

A: 10 B: 5,8,9 C: 6,4,3 D: 7,1

Spetsanalysen

I Norrbottens stora pris tar 5 Panne de Moteur ledningen och sedan tror jag hästen körs där. Möjligen kan man tänka sig att släppa om man får tidigt tryck från 4 Nahar eller 10 On Track Piraten skulle jag tro.

Motbuden är 3 Knows Nothing och i någon mån 7 Backfire. Jag tror inte man laddar för ledningen här med Backfire och Knows Nothing är nog nöjd med ledarryggen mot det här sällskapet.

Loppanalysen

Ranken av loppet har varierat hela veckan, men det som kvarstått hela vägen är vinnaren och där har jag ständigt underskattade 10 On Track Piraten. Jag har varit inne på att strecka 6-7 hästar, då jag tycker det är vansinnigt svårt att bestämma vilket som är det troliga loppscenariot. Olika hästar är mer eller mindre chanslösa vid olika tänkbara löpförlopp, men jag tycker Johnny Takters häst har en bra chans här oavsett hur loppet gestaltar sig. Då 4 Nahar finns med i loppet så tror jag 10 On Track Piraten här kan få undvika att göra det tunga loppet i dödens och istället dra nytta av andras grovjobb.

Ett tänkbart scenario är att 5 Panne de Moteur spetsar och helt enkelt bara håller undan från ledningen. Att han tar ledningen är givet, men då Robert Bergh har två hästar i loppet så tror jag inte det kommer bli någon bluffseger från spets. Robban lär ladda framåt med 8 Creatine och dödens är ju i regel alltid ledigt. Jag finner det mycket troligt att 4 Nahar sänds fram för att överta dödens där han förr eller senare alltid hamnar ändå. 8 Creatine får då en bra rygg, samtidigt som 5 Panne de Moteur troligen får rejält med massage resten av loppet. Jag tror inte Örjan Kihlströms häst håller in i mål om han är pressad i 1500 meter av 4 Nahar. Om Örjan inser detta kanske han väljer att släppa ledningen och då är nog chansen till vinst ganska liten. Med 4 Nahar i ledning och 8 Creatine i dödens kan Robert Berghs hästar låsa loppet, och ett annat alternativ är att 8 Creatine får överta i sin tur.
Detta scenario är i alla fall anledningen att jag väljer att inte spika 5 Panne de Moteur, utan istället gå på 10 On Track Piraten. Jag tror inte heller att 4 Nahar håller in i mål om han är den som får göra grovjobbet mot ledaren.