V75 analysen - Halmstad 28 Februari 2015

Denna gång var jag helt rätt ute och även på det lilla systemet satt 7:an och som väntat var senaste omgången enkel. Att omgången är enkel behöver ju inte betyda att man får 7 rätt bara för det och framförallt måste man ha lite tur med vilka spikar man väljer.

Det fanns 3 fällor med omgången som jag ser det för att missa 7 rätt och dessa fällor var antingen om man valde fel spik av de ”klara” eller om man underskattade Extreme Luca och dennes resultat i Finland eller om man underskattade Mel Odins grundkapacitet.

Två av dessa kan man ju klara sig undan genom att helt enkelt ta med dom på misstanke. Jag tyckte det fanns fem bra spikförslag i omgången, men trots allt så var det två stycken som bara inte kunde förlora i Digital Ink och Ready for More. Il Sånna kändes tidigt klar, men under veckans gång började jag tvivla då många av de övrigas fina rader plockades fram. Innerst inne visste jag ju att Il Sånna mött mycket hårdare motstånd än de övriga och borde ha bra chans, och jag är glad att jag trots allt spikade på det lilla systemet.

Veckans V75 avgörs på Halmstad och tävlingarna denna gång ser mycket intressanta ut. Det är avsevärt mycket svårare att hitta säkra spikar och flera lopp känns mycket öppna på förhand. Mest ser jag fram emot en av mina favorithästar 4 Västerboonthenews som gör debut i gulddivisionen och där stöter på 10 Riff Kronos, startsnabbe 8 Nothing but Class och 2 Oasis Bi som gör årsdebut. Geisha Sund och Naglo del Nord kommer dra mycket streck och det återstår att se om man kan fälla dessa.

Denna vecka har det varit svårt att hinna med att göra en riktigt grundlig analys, men jag hoppas att spetsstriderna är detaljerat nog. Nu bär det dessutom av på semester så inga analyser kommer skrivas för åtminstone de två närmaste veckorna.

Systemen

Lilla:

270 kr (540 x 1 x 0,50)

1: 7,4,10,1,5
2: 12,3,10,1,2,7
3: 2,4,10
4: 5 Breidabliks G.T
5: 4,2,10
6: 9,8
7: 7 Windy Ways

Bolaget:

1080 kr (2160 x 1 x 0,50)

1: 7,4,10,1,5
2: 12,3,10,1,2,7
3: 2,4,10
4: 5,12,7,1
5: 4,2,10
6: 9,8
7: 7 Windy Ways

Analyser

V75-1

A: 7,4 B: 10,1,5 C: 12,6,9 D: 2,11,3,8

Spetsanalysen

Här finns mina spetsfavoriter längst in bakom bilen och de som jag tror gör upp om ledningen är 1 Remee la Marc och 2 Maffioso Face.

1 Remee la Marc kan öppna riktigt bra och för tre starter sedan på Åby kunde 1 Remee la Marc hålla jämna steg med mycket snabbe Mr Pellegrino. Näst senast öppnade han bra från spår 2, men då var målet hela tiden att komma ner i rygg på favoriten 4 Västerboonthenews och då körde man inte riktigt för ledningen, men ändå fort nog för att hålla jämna steg med Bear Dancer. Här är det ganska god chans att hålla upp innerspåret, men man möter en mycket snabb häst utanför. En viss fördel att man har startspår jämsides med min spetsfavorit dock.

Den jag tror tar ledningen i loppet är 2 Maffioso Face trots att han senast inte kunde ta en längd på mycket snabbe Shadow Woodland. Näst senast tog han en längd på Pearls Fortune från spår 6 och blåste till täten. Han borde kunna hålla ut hyfsat snabbe 3 Caliber T.T och jag tror han med visst besvär kan ta en längd på snabbe 1 Remee la Marc som startar invändigt. Klarar Adrian inte av att ta längden på 1 Remee la Marc så väljer man kanske att försöka ta sig ner bakom denne. Där tror jag dock inte det kommer vara ledigt, men 2 Maffioso Face borde ganska omgående bli avlöst i dödens om han hamnar där.

Lite mindre snabb från början nu än tidigare tror jag 3 Caliber T.T är. På Axevalla i slutet av januari startade han skapligt snabbt från spår 3, men hade då ingen chans att vara med i spetsstriden mellan 8 Denim Boko, Henke Diablo och Shaman Star M. Förra sommaren kunde han spetsa på Tingsryd och i april tog han ledningen från spår 6 på Axevalla, men det är ett tag sedan nu. Han kommer i alla fall ner i andraspår direkt bakom 2 Maffioso Face och kanske väljer han rygg på 1 Remee la Marc om denna skulle klara av att hålla ut 2 Maffioso Face.

En häst som alltid är bland de snabbaste är 8 Denim Boko. Senaste hade han ingen chans i startrusningen där flera hästar var mycket snabbare då han hade spår 6. Därav tror jag även han får svårt att ta ledningen här mot vassa konkurrenter från spår 8. Näst senast på Axevalla öppnade han bra, men släppte då till Shaman Star M som räknas som kanske den snabbaste hästen i Norge. I början av januari vann man spetsstriden mot snabbe Strong Reasons på Åby och lyckades ta en längd där. Här tror jag inte Per Nordström ens provar att ladda framåt utan söker sig inåt i banan. Inget spetsbud den här gången.

6 For Pleasure As är snabb ut och slipper samtidigt någon snabbstartare intill sig vilket borde vara en fördel. Senast spetsade han på Jägersro i hård kamp med Handsome Knight, men lyckades till slut försvara ledningen från spår 2 med hjälp av kurvan. Här borde han få svårt att ta en längd på alla de tre invändigaste och får svårt att ta ledningen. Då hästen står hårt inne på pengar så kanske man söker sig innåt så fort det går istället. Tredje inner är mitt tips på positionen man kan ta här.

Loppanalysen

Många mycket bra hästar i det här loppet men jag tycker ändå att förstahästen känns ganska given med viss risk att det blir vingel från startspåret. 7 Falcon Håleryd har imponerat med en seger och en andraplats på Vincennes i februari och har 2 segrar och 3 andraplatser hos Johan Untersteiner. Vid andraplatserna i Sverige så har han bara fått stryk av Lover Face och Coldtown och det är ju ingen skam. Får han bara en vettig position från sitt sjunde spår så tror jag han kan vinna det här loppet.

Såg man spurten senast så är det givet att man även streckar 4 Naglo’ del Nord. Möjligtvis var det lite sämre motstånd då än nu, men här finns chansen att Veijo kör fram i dödens och dirigerar loppet därifrån. Sedan ska det till en bra häst i ledningen eller bakom för att slå honom över upploppet.

10 On Hold har fått ett lopp i kroppen efter att ha gått ett stayerlopp över 3 kilometer där han var 2:a. Innan uppehållet så vann han ett lopp av silverklass och jag tror hans spurt kan bita mycket bra här om han får en bra position.

Om 1 Remee la Marc lyckas försvara ledningen så tror jag det finns en skaplig chans att hästen kan ta hem det här loppet. Formen är på topp och senast i Norge så vann han från dödens mot en av de anmälda norska hästarna i guld. 1 Remee la Marc har tidigare varit både tvåa och trea i silverdivisionsförsök bakom 12 October Kronos och 4 Västerboonthenews.

Moralisk segrare i bronsfinalen senast på Solvalla var 5 Alamo Boko som trots tredje spår nästan hela sista varvet höll mycket starkt till andraplatsen knappt nedspurtad av en smygkörd Oliver Kronos. Upp i klass nu och mycket hårt inne på pengarna, men skulle det bli tal om skoryck och om Flemming kan hitta position lite längre fram denna gången så kan det mycket väl bära hela vägen.

Det är nästan kriminellt att inte strecka 12 October Kronos när han står under 3%, men då han ska gå med skor bak denna gång så står jag över honom från spår 12. 6 For Pleasure As låter Conrad Lugauer mycket uppåt på och han har en mycket hög maxnivå, men den här gången är motståndet tufft och jag har inte råd med honom då han dessutom står hårt inne i loppet.

V75-2

A: 12,3,10 B: 1,2,7 C: 5,9 D: 6,4,8

Spetsanalysen

Snabbast ut av alla i loppet är 7 Man Winner och frågan är om han kan ta ledningen här trots det dåliga spåret och att kusken aldrig kört hästen i lopp. Senast på Åby öppnade han bra och kunde hålla ut Young Farmer från innerspåret, men var totalt chanslös mot 9 Quick Fix. Näst senast däremot var 7 Man Winner till och med snabbare än 9 Quick Fix, men kunde då inte ta en hel längd på denne vilket inte är någon skam. Laddar man här och kusken gör ett bra jobb så finns det ganska bra möjlighet att ta ledningen.

Spår 8 hade även 8 Ribery i senaste starten. Då lyckades man trots det dåliga spåret köra till sig ledningen in i första sväng efter mycket bra öppning. Innan dess har man i två raka lopp kunnat hålla upp ledningen från innerspår och det här är helt klart en snabb häst som på två av de tre starterna besegrat Aibophobia om ledningen. Trots snabbheten så tror jag inte man tar sig förbi 7 Man Winner här med spår jämsides utanför. Lyckas man trots allt komma förbi 7 Man Winner i starten så har nog 8 Ribery öppnat så pass bra att det är mycket god chans på ledningen här.

1 Gordonston har lyckats komma till ledningen i de fyra senaste autostartsloppen som han har kört och i alla fyra har scenariot varit detsamma att han öppnat snabbt, men trots allt fått överta varje gång utan att själv kunnat köra sig till spets. Han har i alla loppen varit storfavorit och det har säkert hjälpt honom till att få positionen i ledningen. Det återstår nu att se om han för det första kan hålla upp innerspåret och om han inte kan göra det, istället hitta ut och kanske få överta i ett senare skede. 1 Gordonston öppnade riktigt snabbt från spår 5 senast på Jägersro och gick jämnt med snabbe Photoboy tills denne släppte fram 1 Gordonston till ledningen in i första sväng. För tre starter sedan öppnade man snabbt, men kunde först efter första kurvan köra till sig ledningen från Memory chip. För fyra starter sedan var hästen chanslös i starten mot 3 National Pe, men kunde överta ledningen en bit efter första kurvan från spår 3. För fem starter sedan kunde man överta ledningen från spår 2 från innerspårets Evisir.

En stor fördel tror jag 2 Soul Artist har då kusken förutom att vara en av de bästa i loppet även har kört sin häst vid ett flertal tillfällen. Senast öppnade man bra, men kunde inte självmant ta en längd på innerspårets Cosmos Limburgia, där man dock fick överta ledningen en bra bit in i första kurvan. För tre starter sedan öppnade hästen riktigt snabbt och man kunde ta ledningen från spår 3 genom att ta en längd på Bonito Hornline.

3 Seven Jersey tycker jag är svårbedömd då han näst senast på Åby inte alls kunde vara med i startrusningen från spår 2, men då han för tre starter sedan på Åby enkelt blåste till spets från spår 8. På Färjestad för fyra starter sedan öppnade han inte speciellt fort initialt, men kunde överta ledningen efter ungefär 500 meter körda. Däremot öppnade man mycket snabbt på Örebro i december och kunde enkelt hålla ledningen från innerspåret. I september på Årjäng återupprepade han körningen på Färjestad och kunde överta ledningen runt 500-meterspasseringen. Om han öppnar som på Åby för tre starter sedan har han mycket god chans att ta en längd på de två snabba hästarna innanför trots allt.

4 Sharif America är inte osnabb ut, men här tror jag han får svårt att ta ledningen med tre snabba innanför. Senast kunde han inte försvara innerspåret mot Il Sånna även om han öppnade skapligt.

5 Lizette Sisu öppnade okej senast innan hon galopperade, men hade då ingen chans att hota om ledningen mot de tre otroligt snabba invändigt i Folli, Vincere Scis Win och Digital Photo. I november kunde hon spetsa enkelt från spår 2 på Åby, men här kan jag inte se att hon ska vara snabbare än samtliga innanför.

Sammanfattningsvis så tror jag att 1 Gordonston får hoppas på lite hjälp av solfjäderseffekten för att kunna hålla ut samtliga och försvara innerspåret även om han är riktigt snabb själv. Jag tror dock att han till slut blir över från innerspåret här. Öppnar 7 Man Winner som när han öppnar som snabbast så tror jag han tar ledningen och sedan kör där då det är kort distans. 8 Ribery får chansen om 7 Man Winner inte är som bäst och jag tror 2 Soul Artist och 3 Seven Jersey har ungefär lika stor chans att ta ledningen här. Jag tror inte att någon som skulle kunna sno åt sig ledningen i loppet är intresserad av att släppa och som vanligt när det är lärlingar bakom hästarna så är det mycket möjligt att den som håller sig kall är den som vinner. Att dessutom någon eller några av spetskandidaterna galopperar i starten finner jag som troligt. Svårtippat!

Loppanalysen

Ytterligare ett svårlöst lopp där jag väljer att ranka ned favoriten, men trots allt inte vågar ta bort honom helt ändå. Mitt vinnartips får 12 Shogun D.K som får en bra kusk i vagnen i Linda Allercrantz och som nu dessutom är nedstruken ett spår. Då jag räknar med att det blir körning från start så tror jag 12 Shogun D.K kan komma till trots det dåliga spåret. Linda vann med hästen i november i ett lärlingslopp där man slog bland andra Hippie och Kamanda ganska överlägset. 3 segrar på de senaste 5 starterna har det blivit.

3 Seven Jersey har en rutinerad kusk, även om han är segerlös i år, och har en vettig chans på ledningen här. Hästen har 2 vinster och 6 pall-placeringar på de senaste 6 starterna och vid de båda andraplatserna har han fått stryk av Obsession och Raggamuffin.

10 Priamo Caf var stor favorit i ett lärlingslopp på Åby i december och var då tvåa från spets. Ett frågetecken är det för bakspår på kort distans, men Peter Untersteiner har siktat mot det här loppet och nu kommer hästen gå med optimal balans. Han är en av de hästar som kommer dra nytta av en snabb öppning där framme.

Jag vågar inte stå utan storfavoriten i loppet 1 Gordonston om det skulle visa sig att jag har fel och han lyckas försvara innerspåret. Till den höga procenten i ett lärlingslopp så känns det i alla fall självklart att gardera och vore jag 100% säker på att han skulle missa spets så skulle han inte streckas. Tar han ledningen så tror jag att han vinner loppet då han sett mycket bra ut i spets i tidigare lopp. Det ska nämnas att han i november fick stryk av 10 Priamo Caf i ett lopp på Kalmar.

En av mina favoritkuskar bland lärlingarna är Jan Hansen och han kör 2 Soul Artist som är en duglig sprinter. Ekipaget vann ett skapligt lopp i slutet av förra året på Jägersro och slog där bland annat 9 Maicon Face. Det är en fördel att kusken kört hästen flera gånger förut också och viss spetschans finns det här.

Sista strecket i loppet till min spetsfavorit 7 Man Winner. Han har vid flera tillfällen tävlat mot hästar som 9 Quick Fix, Calvin Borel och Augustus F och varit långt framme och här möter han inga sådana djur. Lyckas han komma till ledningen och inte får tryck hela vägen så tror jag det kan räcka ända fram.

V75-3

A: 2 B: 4,10 C: 1,11,8 D: 5,6,3,12

Spetsanalysen

Ett gulddivisionslopp där det kan öppnas på flera händer och där det blir mycket intressant att se hur bra startsnabbe 4 Västerboonthenews står sig i guldkonkurrensen. Jag tror han står sig bra och tippar honom som delad spetsfavorit i loppet. Senast var jag säker på att han skulle ta ledningen i silverfinalen på Solvalla, men då lyckades 12 October Kronos hålla ut min spetsfavorit. Troligen passade inte banan då och 4 Västerboonthenews var mycket nära att ramla över i galopp in i första kurvan. För två starter sedan spetsade han enkelt från innerspår på Åby med 1 Remee la Marc och Bear Dancer utanför sig.

Mycket snabbt öppnade 2 Oasis Bi i senaste loppet från spår 3 på Eskilstuna i november där han enkelt kunde hålla ut mycket snabbe El Sueco och ta en längd på Disco A.E. I juni på Kalmar öppnade hästen mycket snabbt och var sånär på att ta ledningen av Monster Drive från spår 5. Om inte ringrosten är för stor så tror jag 2 Oasis Bi tar en längd på 1 Kash’s Cantab här och lyckas hålla ut 4 Västerboonthenews.

Med svårbedömd form både startmässigt men också överlag är 8 Nothing but Class. Normalt är han spetsfavorit i stort sett alla lopp han går i, men i de senaste tre starterna har han inte öppnat bra. Två galopper och ett tillfälle där han inte hade en chans på spets utan gick ner i rygg på ledaren istället har det varit. Två av dessa lopp har han gått med skor och jag tror att det är en förutsättning att han går barfota runt om för att han ska ha någon chans på ledningen här. Jag har en känsla av att han har galopperat vid tillfällen då han blivit utmanad i spetskörningen och med tanke på det kanske spår 8 är ganska bra då han i alla fall inte har någon utanför sig. Jag är inte säker på att man laddar och kör framåt här, men jag tror ändå att Peter Untersteiner kommer chansa på det då det är kort distans och det blir svårt att vinna bakifrån.

1 Kash’s Cantab öppnade riktigt snabbt från innerspår på Åby näst senast och det krävdes en hel del av mycket snabbe Harry Haythrow för att kunna ta sig förbi 1 Kash’s Cantab. Frågan är om Örjan Kihlström kan ställa till något i starten här, men jag tror inte det. Jag tror 1 Kash’s Cantab blir över denna gång då det är många som kan öppna i loppet till skillnad mot förra gången då det bara var en som var snabb ut.

5 M.T.Harmony är riktigt startsnabb när stoet laddas och på Åby i början av december kunde han ta ledningen från spår 3 i strid med Amour Rapide och O’Grady. Mycket snabbe Arazi Boko fick se sig besegrad i spetsstriden av 5 M.T.Harmony i november på Åby då man kunde köra till ledning från spår 3.

3 Mr Vida kan öppna riktigt bra om än inte i klass med de vassaste. Senast var han ytterst nära att ta en längd på Octopus och spetsa på Solvalla i januari från spår 4 då han galopperade precis in i svängen. Här borde han inte kunna ta en längd på 2 Oasis Bi och borde heller inte kunna försvara sig mot 4 Västerboonthenews.

6 Attack Diablo tog enkelt hand om ledningen i maj på Åby från spår 2 i ett ganska litet fält, men oftast har han efter det inte haft något med spetsstriden att göra. Här är det några som är ett par nummer för stora för honom.

7 I’m the Answer öppnade ganska snabbt näst senast på Jarlsberg och kunde med viss möda hålla ut Goldomaster och en bit in i svängen köra till sig ledningen. Från spår 7 här har han i alla fall ingen chans på täten.

Slutsatsen är att 2 Oasis Bi lyckas ta ledningen här, men jag är långt ifrån säker på detta. Värsta motbuden är 4 Västerboonthenews och en felfri och barfotagående 8 Nothing but Class. Även 5 M.T.Harmony kan blanda sig i striden, men har nackdelen av att starta intill snabbe 4 Västerboonthenews på utsidan.

Loppanalysen

Här övervägde jag en chansspik på 2 Oasis Bi och hade han haft ett lopp i kroppen så hade den varit given. Nu finns det lite frågetecken för formen, men det låter påställt och Björn Goop rankade i alla fall hästen som etta i loppet. Jag tror trots allt att Björn Goop kommer bita ifrån sig i ledningen och jag tror inte Peter Ingves kommer försöka massera honom under vägen och då tror jag det räcker hela vägen över kort distans för 2 Oasis Bi till seger.

Skulle det vara så att det andra spetsbudet 4 Västerboonthenews lyckas ta sig förbi, alternativt släpps till ledningen här så är det toppchans att vinna. Han har varit otroligt bra i silverdivisionen och vann senast silverfinalen enkelt från spets och gången innan även försöket. Helst vill jag inte tippa hästar som gör debut i gulddivisionen, men här tycker jag hästen är bra nog att kunna vinna om det löser sig.

Tillsammans med 2 Oasis Bi har nog 10 Riff Kronos högst grundkapacitet. Nu är han nedstruken ett spår och gynnas av det och trots att distansen inte är den bästa för honom så får han ett streck här. Då det troligtvis blir rejäl körning från början så borde bakspårshästarna bjudas in i matchen.

V75-4

A: 5 B: 12,7,1 C: 6,8,4 D: 9,10,3,2,11

Spetsanalysen

Klar spetsfavorit och mycket snabb ut från start här är 6 Calvados In som blåste till ledningen både för två och tre starter sedan på Jägersro och Halmstad från spår 6 och 4. Även på Mantorp i början på oktober spetsade han från spår 5. Även om det finns några som öppnar dugligt innanför så tror jag inte de har en chans på ledningen här.

1 Delicious Brown öppnade mycket snabbt från spår 4 på Jägersro i januari och kunde enkelt ta ledningen. I oktober på Halmstad kunde han överta ledningen efter hård körning om spets i 500 meter. Då han bara gjort sex starter i livet så är han svårbedömd, men han såg mycket snabb ut i starten på Jägersro. Här tror jag han får svårt att hålla ut alla de övriga och framförallt min spetsfavorit 6 Calvados In och riskerar att bli över från innerspåret.

Jag är inte säker på att hästen är snabb nog att ta sig ut framför 2 Barack Boko heller och jag tror han kan bli fast.

2 Barack Boko öppnade riktigt bra från innerspåret senast på Halmstad och kunde enkelt hålla ledningen. Svårare att ta en längd här på 1 Delicious Brown och det tror jag inte han klarar. Sitter bra i andraspår direkt och kommer troligtvis sitta ivägen för favoriten.

4 Staro Inlines kunde försvara innerspåret näst senast på Halmstad efter att ha öppnat starkt. Försvara innerspåret kunde han även göra i slutet på oktober på Örebro där han utan större problem kunde hålla ut övriga. Mycket snabbt öppnade han på Mantorp i september och kunde ta ledningen från spår 7. Kan möjligen ta ledningen om 6 Calvados In skulle komma bort på något vis. Men jag är inte säker på att han tar en längd på 1 Delicious Brown.

Svårbedömd är 5 Breidabliks G.T då han aldrig haft framspår bakom bilen tidigare. Näst senast lyckades han köra till sig spets då det handlade om voltstart och spår 2, utan att vara speciellt snabb de första stegen. Jag tror ändå inte Conrad Lugauer tar ledningen direkt här då hästen är ganska galopplysten. Lite risk att hästen kan hamna på vingel från det här spåret är det också.

7 Photo Hudson öppnade fort till ledningen från spår 4 på Åby i september, men här tror jag inte han räcker till utvändigt om 6 Calvados In och detsamma gäller 8 Daydream Rapida som inte är långsam ut, men som här inte har någon chans på ledningen.

Loppanalysen

Här var jag också inne på att chansspika 5 Breidabliks G.T, men det vore kanske en spik av det galnare slaget. Hästen hade i alla fall tre raka segrar innan galoppen kom senast i ett lopp med väldigt många omstarter. För tre starter sedan vann han över lång distans trots galopp och jag tror hästen gynnas av lång distans mot många av konkurrenterna som aldrig gått långt. Näst senast slog han en så pass bra häst som Go Johnny gogogo.

Mycket betrodd är favoriten 12 Scarpia och blir det inte för långt fram i vida spår som det trots allt blir över lång distans så ska hästen ses med bra chans här. Björn Goop upp är ett plus och för tre starter sedan gick hästen ett ruggigt lopp efter galopp till en tredjeplats. I senaste starten blev det vinst i ett fyraåringslopp på Solvalla.

Tre vinster på de sex senaste starterna har 7 Photo Hudson som dessutom vunnit båda sina starter över lång distans och ska därför räknas här.

1 Delicious Brown får Örjan Kihlström upp den här gången och det är ett stort plus. Jag tror han blir över från innerspåret här, men att köra på innerspår är bra över lång distans och hittar han bara ut så tror jag på bra chans till slut. Hästen har bara gjrot sex starter, men har ändå redan tre vinster. Senaste starten var den enda han gjort över lång distans och då fick han stryk av min favorit 5 Breidabliks G.T, men skulle Conrads häst få positionsproblem på vägen kan nog 1 Delicious Brown vinna loppet.

V75-5

A: 4,2,10 B: 6,9 C: 8,1 D: 3,11,7,5

Spetsanalysen

I femte avdelningen är min spetsfavorit 3 National Pe. Han öppnade snabbt från spår 3 på Jägersro i november och kunde nog tagit ledningen då, men slog av på takten och släppte den för att ta position rygg ledaren. I oktober blåste han till ledningen från spår 8 på Jägersro där han enkelt tog en längd på bland andra 1 Gordonston. Jag tror sedan att man letar rygg på någon betrodd och jag gissar att man släpper ledningen till den som är först framme av 2 Wilda Tigern Jack, 4 Usain Henna och 6 Encore Zon. Av dessa tror jag 2 Wilda Tigern Jack kan hålla ut de två övriga och vara först för att ställa frågan.

Värsta motbudet tror jag 5 Boogie Man är som kunde ta ledningen ganska enkelt i ett lopp på Axevalla i slutet av januari. Jag tror dock han får ge sig i spetsstriden mot min spetsfavorit här. Här räknar jag också med att man tänker släppa ledningen till någon av de betrodda.

2 Wilda Tigern Jack öppnade bra från spår 4 på Åby i slutet av oktober och lyckades ta ledningen då, men han känns inte som någon riktig startraket. Jag tror ändå han öppnar lika fort som favoriten 6 Encore Zon och kan hålla ut denne och få överta.

6 Encore Zon öppnade snabbt på Jägersro i januari från spår 6, men kunde inte ta en längd på innerspårets Hobard utan hamnade då i dödens. Han verkar lite ojämnt startsnabb och kan möjligen ta en längd på 2 Wilda Tigern Jack och vara först framme för att överta, men jag tror på mindre chans för honom.

Slutsatsen är att 3 National Pe tar ledningen och sedan släpper till 2 Wilda Tigern Jack. Här blir dessutom 1 Felicia V.E över från innerspåret då hon inte kan försvara ledningen.

Loppanalysen

Återigen övervägde jag ett spikförslag och i det här loppet var det 4 Usain Henna. Hästen är värd en seger på V75 efter flera starka lopp och nu blir det skoryck och Örjan Kihlström i vagnen vilket är mycket intressant. Hästen har utvecklat startsnabbheten och även om han inte kan ta spets så borde han få en bra position. Jag tror sedan han kan spurta ner de flesta över upploppet med lite flyt.

Då min analys leder fram till att jag tror att 2 Wilda Tigern Jack får överta ledningen efter en bit, så valde jag att gardera loppet. Från ledningen så måste det vara en mycket bra chans för Johan Untersteiner att vinna här. Det låter även här som om det kan bli tal om skoryck och för tre starter sedan var hästen mycket bra i klass 2-finalen som tvåa bakom Red Team Rex.

Efter att ha sett 10 Spirit Real's spurt efter galoppen senast och efter att ha hört Björn Goop vara uppåt över chanserna så tar jag även med 10 Spirit Real. Han gjorde en fin upphämtning efter galopp senast och spurtade sedan mycket bra till en fjärdeplats. Näst senast var han duktig tvåa bakom suveräne 9 Quick Fix.

V75-6

A: 9,8 B: 6,4,7 C: 1,2,10 D: 5,11,3,12

Spetsanalysen

I det här loppet finns det 4 mycket startsnabba hästar och jag räknar med rejäl körning från början. Då det handlar om kort distans så tror jag ingen av spetskandidaterna är speciellt sugna på att släppa ledningen om de kommer dit.

Bäst chans att spetsa tycker jag 1 Pedro Bi har och senast från framspår på Solvalla i januari spetsade han ganska enkelt från spår 3. I snöyran på Romme i januari var han ytterst nära att ta en längd på mycket snabbe Star Advisor Joli, men kurvan räddade den senare. På förra årets sista dag kunde han däremot hålla ut Star Advisor Joli, men förlorade då spetsstriden mot snabbe O.F.V Continue. Innerspår hade han som stor favorit på Hagmyren i oktober, men kunde då inte hålla ut Saved from Above. Jag är inte alls säker på att han kan hålla upp innerspåret här dock, men jag ger honom ändå bäst chans då han trots allt kan gå lite långsammare än de övriga och ändå hålla ledningen.

Första motbudet mot min spetsfavorit är 4 Livacious Lindy som har öppnat otroligt starkt i de senaste starterna. Hon kunde mycket enkelt försvara innerspåret senast på Solvalla mot bland andra Solöns Rangel och hon tog även mycket enkelt ledningen även på Mantorp i januari från spår 5. Så snabbt som hästen öppnat de senaste gångerna så är det bra spetschans här även om jag tror Pedro Bi har större chans att hålla ut henne.

Inte riktigt lika snabb som de två främsta är 5 Max Bob som kunde försvara innerspåret på Jägersro näst senast mot bland andra Alec Hornline och Hobard. I januari kunde han köra till sig ledningen från spår 5 efter jämn spetsstrid med Tyson November. Här tror jag han som bäst får nöja sig med rygg ledaren eller andra ytter.

Viss spetschans har även mycket snabbe 6 Dream with me N.L som öppnade mycket snabbt senast på Jägersro och kunde ta ledningen från spår 4. I försöket till Sprintermästaren på Halmstad i juli kunde han enkelt ta ledningen från spår 4, men här tror jag att det kan bli svårt att komma först från spår 6 när det finns några så pass snabba innanför.

8 Diego M.Boko kan öppna ganska snabbt, men från spår 8 så tror jag inte man laddar för täten, speciellt inte med tanke på hur snabba de invändiga är.

Loppanalysen

I avdelning sex så tror jag det kommer gå undan från början och jag bygger helt och hållet mitt tips på det. Då jag tror att det kommer bli hård körning från många håll här så chansar jag helt enkelt bort alla spetskandidaterna och tippar istället två hästar från sämre lägen. Jag tror att det är stor chans/risk att Dream With Me N.L kommer få finna sig i att sitta i positionen i dödens och därifrån tror jag inte Adrian Kolgjini kommer ge ledaren en lugn stund. Skulle däremot Dream With Me N.L lyckas ta sig till ledningen utan att det kostar för mycket så är nog mitt tips i fara då han har en mycket bra vinstchans där. Jag räknar i alla fall med att han gör livet surt för de övriga spetskandidaterna 4 Livacious Lindy och 1 Pedro Bi så att de inte vinner.

Så bra som han sett ut de sista starterna så tycker jag det är givet att ge tipset till 9 Quick Fix. Spåret är inte jättebra då han är startsnabb, men det är samma spår som han vann ifrån senast i klass 1-finalen och han är inte beroende av spets för att vinna. Hästen har två raka segrar och kanske kan han även vinna sin debut i brons. Med körning där framme så tror jag han är den häst som främst gynnas av det.

Jag kan heller inte stå utan 8 Diego M.Boko som jag spelat med framgång under hösten och vintern och även om läget är dåligt så tror jag Örjan kan lösa det då hästen är vass från start och det väntas körning på många håll.

Jag chanslåser på dessa två hästar och hoppas på att min analys av loppet är korrekt.

V75-7

A: 7 B: 8,14,6,11 C: 9,3,15,1 D: 4,5,10,2,13

Spetsanalysen

Omgången avslutas med ett voltstartslopp och här är det ganska många som har få starter med voltstart och detär ganska svårt att bedömma startsnabbheten på så få starter.

Spetsstridstipset får 6 Det är K.H.K.Boko då han har bästa springspåret och dessutom startade riktigt bra senast från spår 7 i volten på Kalmar. Jag tror inte 7 Windy Ways tar en längd i inledningen på Det är K.H.K.Boko och de värsta motbuden finns nog invändigt.

5 J.S.Annabell kan trampa iväg kanske hyggligt och har en skaplig spetschans om min spetsfavorit inte prickar starten från springspåret. Även 2 Oops Trot kan öppna ganska bra, men spår 2 drar givetvis ner chanserna. 1 La Prinsess har ett av de bättre spåren och ska räknas med chans på det. Hästen har dock blivit över i två raka autostartslopp från innerspår och jag tror man får svårt att svara ut alla motståndare här.

Loppanalysen

I sista avdelningen väljer jag att spika 7 Windy Ways som nu får Björn Goop i vagnen. Galenskap kan man tycka då 8 Geisha Sund var så otroligt bra senast och vann trots att hon gick i dödens större delen av loppet. Nu blir det skoryck på 7 Windy Ways och spår 1 på tillägg tror jag är bland det sämsta som Geisha Sund kan få då hon inte är startsnabb. Jag tror att 7 Windy Ways från springspåret kan vara närmare 50 meter före sin värsta konkurrent i starten redan.

Det finns många mycket fina hästar i loppet och första tanken var att gardera rejält. De jag gärna streckat förutom Geisha Sund är 14 Radysin America som inte varit som bäst på slutet, men som har slagit mycket meriterade motståndare, 6 K.H.K.Boko, 11 Uranium och 9 Aroma Grim.