V75 Analysen - Jägersro 3 Jan 2015

Efter lite julledighet så kör vi igen när det är dags för 2015 års första V75, som går på Jägersro. Jag valde att avstå att skriva några analyser om tävlingarna runt jul då det var svårt att få tid att göra ett utförligt tips dels pga de många V75:orna, men också pga en hel del annat att stå i. Fem rätt blev det på tipset till V75 på Mantorp, där det var två stycken 30-oddsare varav jag fick med den ena. Kamanda var skrällen som jag hade med på systemet och hästen är med i klass 1-försöket även denna vecka.

Enda spiken October Kronos återkom efter frånvaro och vann direkt, men däremot missade jag Gateruds Galon som Erik Berglöf vann med och tog årets första kuskseger på V75 i elfte timmen. Dreams Take Time hamnade precis utanför systemet där jag valde att gardera storfavoriten, men vinnaren fick jag inte med tyvärr.

Årets första V75 och som vanligt när det gäller Jägersro så ska vi jaga spetshästar då dessa vinner en stor del av loppen över det korta upploppet på banan. Under julen har vi även fått vänja oss vid att leta rätt på hästar som går bra med skor och frågan är om detta även gäller för sydligt liggande Jägersro. Då hästarna i söder är mer vana att gå barfota i jämförelse med till exempel de som oftast går på Bergsåker med omnejd så kan barfotaförbudet ställa till det extra mycket här.

Omgången ser inte lättlöst ut med både ett stolopp och ett lärlingslopp som inte blir enkla att lösa. Höjdpunkten måste ändå silver-loppet vara med Västerboonthenews vs Prince di Poggio. Det blir intressant att se Falcon Håleryd i loppet också. Blir det 3 Calvin Borel i klass 1-loppet som blir omgångens mest streckade tro?

Systemen

Lilla:

288 kr (576 x 1 x 0,50)

1: 3 Calvin Borel
2: 10 Rattigan
3: 5,1,11,6
4: 9,3
5: 10,1,8,7
6: 9,4,12
7: 11,7,12,6,4,2

Bolaget:

1008 kr (2016 x 1 x 0,50)

1: 3 Calvin Borel
2: 10 Rattigan
3: 5,1,11,6
4: 9,3,5,2,7,6,11
5: 10,1,8,7
6: 9,4,12
7: 11,7,12,6,4,2

Analyser

V75-1

A: 3 B: 4,2,7 C: 6,12,5,1 D: 11,8,9

Spetsanalysen

Här är den givne spetsfavoriten 4 Quick Fix som blåser förbi favoriten och tar spets framför 1 Vivo Per Lei. 17:e december tog han enkelt ledningen från spår 6 och det är troligt att det blir en repris här. En som verkligen inte ska underskattas och som jag faktiskt tror är lite snabbare än 4 Quick Fix är 8 Man Winner. 25:e oktober på jägersro mot invändigt startsnabba hästar som M.T.In Cash och L'Amour från spår 3. I den efterföljande finalen på Solvalla 15 november spetsade han återigen, denna gång från spår 5 mot mycket snabba invändiga Ohana S.M. 5 Elegance Brodde är skapligt startsnabb, men är chanslös mot de två snabbaste här. Jag ger 4 Quick Fix favoritskapet som ledare i loppet i början med hjälp av ett inre spår mot 8 Man Winner.

Jag läser också att Thomas Uhrberg säger att 8 Man Winner inte ska laddas mot ledningen. Ett scenario är dock att 8 Man Winner hinner före 1 Vivo Per Lei och smyger ner i rygg på 4 Quick Fix om denne är snabbast. Det som återstår är att lista ut om Adrian släpper till Conrad Lugauer när han kommer och det tror jag han gör.

Loppanalysen

3 Calvin Borel är väl självaste definitionen av en dålig spik. Han är omgångens mest streckade häst, har en kusk som vann ett enda lopp under 2014 på V75 (just 3 Calvin Borel den 6:e september på Jägersro efter den där jättegaloppen) och han har innan senaste loppet och segern tre raka galopper och ett allmänt rykte som mycket osäker häst. Ändå väljer jag att spika honom här då intrycket både i kvalloppet och senast med ny balans där han fullständigt pulveriserade Augustus F från dödens. Den nya balansen ska göra honom säkrare och jag tror även det är en fördel att Conrad kör honom då han känner hästen bäst. Felfri vinner han det här oavsett om han får överta spets eller om han får dödens. Blir det barfotaförbud så gynnar det nog bara Calvin ändå mer då han ändå gick med skor i den nya balansen.

Vill man ändå leta motbud om man är orolig att favoriten inte sköter sig så finns det flera bra hästar i loppet. 6 Silver Annie som normalt är ett bud i den här klassen tror jag inte på denna gång då Erik Adielsson är på semester och hon är amatörkörd. Distansen är dessutom ett minus och formen är nog nedåtgående. 4 Quick Fix är den trolige ledaren av loppet och om favoriten försvinner kan det räcka ända in i mål, även om han efter att ha tagit ledningen senast på Solvalla på annandagen galopperade inne på upploppet i klass 1-finalen. 8 Man Winner som jag tror kan få en bra position här och som var tvåa i ett klass 2-försök bakom 6 Silver Annie på Jägersro 25:e oktober tror jag får svårt att räcka till över 2140 meter mot det här motståndet. Blir det barfotaförbud missgynnas han dessutom. 7 Super Streamline är en av de bättre hästarna och han hade tre raka vinster i slutet av sommaren och var tvåa på Solänget bakom Shiraz Brodde i ett klass 1-försök 20:e september. 2 Kamanda ska givetvis räknas med chans bakom favoriten efter sitt grymma lopp på Åby den 20:e december där hon plockade ner storfavoriten Priamo Caf över upploppet i ett lärlingslopp på V75. 2 Kamanda missgynnas av ett eventuellt barfotaförbud.

V75-2

A: 10 B: 11,1,6,4,5 C: 9,8,2 D: 3,7,12

Spetsanalysen

Det skiljer inte mycket i startsnabbhet mellan 3 Winnfield, 4 Candy Store och 5 Springover vilka borde vara de tre som gör upp om ledningen. Jag tror spårlotten avgjorde spetsstriden och att de här tre kan hålla ut den utanför om än knappt. I senaste loppet var förutsättningarna liknande mellan 4 Candy Store och 5 Springover, där 4 Candy Store hade fördel av spår innanför 5 Springover och då kunde köra sig till spets efter ett tag med värste motståndaren utanför. Nu har de spår intill varandra och då ger jag ytterligare fördel till 4 Candy Store. Om 3 Winnfield tar ledningen så tror jag att han ganska snabbt kommer släppa till den som kommer först, vilket borde vara 4 Candy Store. Även 8 Meslon är snabb ut, men jag tror inte han laddas till spets från spår 8 här.

Loppanalysen

Jag fortsätter på den inslagna vägen och spikar ytterligare en galopplysten häst med kusk som inte tog någon seger på V75 under förra året och som dessutom startar från bakspår på spetsbanan nummer ett. I skrivande stund är 10 Rattigan bara tredjehandare på strecken, men jag tror han kommer sluta som knapp favorit till slut. Jag valde länge och väl mellan att spika 10 Rattigan eller att spika i den fjärde avdelningen och till slut föll valet på den danske hästen som gått mycket bra över lång distans i Danmark och som nu ska gå med optimal balans. Senast var han bra trea trots galopp i Danmark och näst senast i ett klass 2-försök på Jägersro var han femma efter galopp i ett lopp där Carabinieri vann. 2 raka galopper oroar, men tränaren säger att han normalt inte är osäker. Han har fyra vinster på de åtta senaste där alla segrar är tagna på lång distans och jag tror det är bästa hästen.

En av anledningarna till att jag slutligen valde att spika i det här loppet var att jag tror det kan vara väl tufft för de två andra mest streckade att vinna redan nu på V75 över lång distans som de inte gått förut. Dessa är givetvis 4 Candy Store, som nu får kuskförstärkning i form av Björn Goop, och 5 Springover. De möttes senast och då gick 4 Candy Store segrande ur striden, men jag tycker att 5 Springover var minst lika bra som fick gå i dödens hela loppet och ändå var knappt slagen. Tveksamt nu om Björn Goop väljer att köra i spets när han får offensive Christoffer Eriksson utanför sig och det är lång distans. Bristen på rutin och hårdhet på dessa två hästar och även två andra med liknande förutsättningar som är 9 Wateraid J.E, som kommer med tre raka segrar och 12 Liza with a Z, vilka inte heller har startat över lång distans tidigare, gjorde att jag rankade ner kvartetten. Jag tror då mer på 11 Da Vinci Boko och 6 New Revolution som gynnas av att ha gått flera V75-lopp tidigare och där i alla fall 11 Da Vinci Boko kommer köras med optimal balans. 11 Da Vinci Boko har dålig statistik över lång distans dock med tre galopper på fyra starter. 6 New Revolution däremot är distansgynnad vilket även gäller 1 Mockingbird Face som gjort bra resultat över lång distans. Nu blir det dessutom barfota runt om vilket är ett plus, men han kan inte hålla upp innerspåret och riskerar att bli fast. Vill man gardera så ska man nog ta minst 6-7 hästar där jag rankar Adrians sist av de sju jag nämnt.

V75-3

A: 5,1 B: 11,6 C: 3,9,4 D: 2,7,8,10

Spetsanalysen

5 Harry Haythrow är nog den snabbaste hästen och kanske laddas han nu när han fått ett lopp i kroppen. Senast på Åby togs han lugnt iväg och så gjordes även 3 Freeman T.Porter1 Dreams Take Time öppnade snabbast av de tre från sitt sjundespår. 1 Dreams Take Time var ändå inte jättesnabb och kunde inte hota om ledningen. Tidigt förra året öppnade dock 1 Dreams Take Time riktigt snabbt från innerspår, men kunde då inte hålla ut snabbe O'Grady. Han var klart näst snabbast iväg och så var han även vid ett annat tillfälle då snabbe Amour Rapide tog en längd på honom.

Av de övriga är det nog 2 Gisela Ås och 4 Kaffir Face som är raskast ut. 2 Gisela Ås spetsade enkelt från spår 6 i juni, men brukar oftast inte ha med spetsstriden att göra. Kan få en viktig roll här dock, då det finns en risk för 1 Dreams Take Time om han inte kan hålla upp innerspåret, att han heller inte kan ta sig ut i andraspår i inledningen utan bli instängd. Goop kan nog få bra fart på 2 Gisela Ås, så risken är ganska stor. Hon körs sedan knappast i ledningen dock. 4 Kaffir face höll ut bland andra Amour Rapide från innerspår i juli och kan å sin sida sätta käppar i hjulet för 5 Harry Haythrow. Med tanke på att 1 Dreams Take Time kommer från seger så tror jag han kommer laddas rejält för ledningen, men jag tror ändå att 5 Harry Haythrow nu laddas rejält och spetsar.

Loppanalysen

Tipset till 5 Harry Haythrow trots att han har haft problem med halsen med operation som åtgärd. Nu har han ett lopp i kroppen efter senast då han spurtade bra på open stretch till en fjärdeplats och borde vara ännu bättre nu. Kretsen kring hästen verkar mycket positiva så hästen är nog i bra ordning till den här starten och mitt tips bygger på att Peter Untersteiner kör till spets och sedan stannar där.

Väl i spets så ser jag inte vem som skulle kunna gå upp och göra jobbet utvändigt ledaren då de övriga betrodda antingen är instängd som är ett möjligt fall med 1 Dreams Take Time, eller ska köras med smygresa och spurta till slut. Det här kan vara ett tänkbart spikförslag, men då jag trots allt är lite orolig för formen på 5 Harry Haythrow och dessutom inte helt säker på att han verkligen tar spets så tar jag även med 1 Dreams Take Time som har en viss chans att försvara innerspåret och då är hästen att slå.

Jag tror inte 5 Harry Haythrow vinner från dödens utan kommer Johnny Takter till ledningen så är nog loppet över. Jag var senast inne på att försöka fälla 11 Knows Nothing, men spikade trots allt hästen på det lilla systemet. Mina farhågor besannades då täta starter och tuffare motstånd visade sig övermäktiga 11 Knows Nothing som bara räckte till en sjätteplats trots en rejäl rekordsänkning. Möjligen räcker hästen inte till över medeldistans, men mot i stort sett samma motstånd som senast så plockar jag med honom igen på systemet då han föredrar en smygresa i stil med Sverige-debuten där han spurtade vasst och jag tror det är en möjlighet här. Normalt streckar jag inte debutanter i gulddivisionen om det inte är något extra, men då form slår klass så plockar jag även med 6 Overtaker by Sib. Senast spurtade han otroligt bra och spöade Royal Fighter på linjen och nu kommer han gå barfota runt om vilket är hans bästa balans.

V75-4

A: 9,3 B: 5,2,7,6 C: 11,12,1 D: 10,4,8

Spetsanalysen

Ovanligt många som öppnar riktigt starkt i det här loppet då jag anser att sex av åtta hästar i framspår öppnar fort. En sak att ha i åtanke är att av de åtta hästarna i framspår så är det förutom de två chanslösa i spetsstriden 3 Quantum Outlook och 4 Gossip Girl bara 8 Rajah Press som har en kusk som kört hästen tidigare. Det här kan ju göra att hästarna inte visar den normala startsnabbheten de har med en orutinerad kusk. Allra snabbast och med fördel av spår innanför de övriga borde 1 Thai Simoni vara. I november spetsade han två gånger på Åby och innan dess gick han jämt med en så snabb häst som Supermede som han sedan fick överta av, även det på Åby. Senast inför Mantorp skrev jag om 4 Loke Chibabba att han kan öppna snabbt vilket han visade vid vinsten sista oktober på Kalmar då han blåste till spets ganska enkelt. På Mantorp öppnade han bra men kunde inte hinna före innerpårets Priamo Caf. 2 Preston Savage är svårbedömd då han kört mycket monté och oftast haft risiga spår. På Halmstad i oktober öppnade han riktigt snabbt från spår 6 och kunde köra sig till ledning då.

Även 6 Young Farmer har haft dåliga startspår men är hyfsat snabb iväg. 7 Jethro Tull kunde köra till sig ledningen senast från spår 5 och är nog inte helt chanslös på ledningen även om det blir svårt från spår 7. Spår 8 hade även senast 8 Rajah Press och då söktes han inåt istället för att laddas för spets och samma tror jag kommer hända här. Hästen är snabb och i juli spetsade han från spår 3 på Tingsryd mot bra hästar. Om man kan räkna med att kuskinsatserna är ungefär de normala så tror jag 1 Thai Simoni håller ut de övriga och sitter i ledningen in i första sväng. Skulle han inte kunna försvara ledningen så ger jag 4 Loke Chibabba bäst chans att vara först.

Loppanalysen

Jag skrev i mitt senaste tips att jag med en dåres envishet fortsatte att tippa 9 Dencos Nemo Kilab och skam den som ger sig! Jag övervägde till och med att chansspika hästen, men då det finns några bra och roliga motbud och det dessutom handlar om lärlingar så beslutade jag mig för att gardera loppet istället. Kusken Admir Zukanovic känner hästen väl och jag kan tycka att Veijo Heiskanen har kört hästen direkt dåligt flera gånger så behöver det inte vara något större kuskminus här. Han är härdad i tuffa V75-lopp och det är något som man inte kan säga om storfavoriten i loppet. Värsta motbudet har imponerat i enklare gäng och vunnit både från spets och bakifrån och här är det nog inte omöjligt att favoriten får överta spets efter en bit.

Det som jag skrev om kusken Frank Nilsson då han körde jättefavoriten Priamo Caf gäller även denna gång: Frank borde vinna oftare i lärlingsloppen på V75 då han ofta har bättre hästar att köra än många av kollegorna för att kunna rankas bland de absolut bästa lärlingarna. Han är ju kanske den mest rutinerade lärlingen, men han har inte vunnit på V75 på flera år. Nu får han köra en häst som han faktiskt vunnit alla sina fem starter med och det måste vara en stor fördel. Två streck räcker nog ganska långt i loppet, men jag väljer att ta med några till. Då jag tror på 4 Loke Chibabba i spets så är han ett tidigt bud, även om han kanske släpper ledningen till favoriten. Oskar J Andersson är en av de bättre kuskarna i loppet och hästen var trea senast på V75 på Åby 20:e december. Tänkbart med en repris på det loppet, fast nu med lucka till slut. 2 Preston Savage var femma i samma lopp trots galopp och har nu ett bra mycket bättre startspår med viss spetschans. Näst senast vann han på en för klassen bra tid och kan duga här.

Tre lopp efter vila har 7 Jethro Tull nu fått och näst senast gick han barfota bak och vann då övertygande på Mantorp före bland andra Journey. Nu blir det samma balans som då och trots att jag har dålig koll på kusken så får han ett streck. Thomas Uhrberg verkar uppåt om chanserna för 6 Young Farmer som körs av sonen Joel och jag tror ingen kan matcha hästens rekordtid över distansen här. Senast rundade han hela fältet från spår 15 och här kommer han nog få en bra position tidigt då han är skaplig ut från start. Sista strecket i loppet till 11 Soul Artist som är ett kul streck med kanske bäste kusken i loppet i vagnen. Det kanske är långsökt att tro på vinst från spår 11 på Jägersro, men det brukar kunna hända saker i lärlingsloppen och senast vann Soul Artist ett riktigt bra lopp där han slog Bonito Hornline, samt två Untersteiner-hästar.

V75-5

A: 10,1 B: 8,7 C: 15,4,6,5 D: 3,11,13,2,12,14

Spetsanalysen

Jag har lite svårt att bedöma startsnabbheten i voltstart hos 1 Staro Hollywood då hon inte gjort speciellt många felfria lopp från framspår. I de två senaste loppen med autostart har hon spetsat från spår tre och spår sex. Jag tror ändock hon har ganska stor chans att ta ledningen i ett senare skede om hästen är felfri. Snabb är också 3 Cebba T.T. Liknande förutsättningar var det den 21:a oktober då hon spetsade från samma spår. Från springspåren ska nog bara 6 Smaragd räknas med chans på ledningen. Viss ovana vid svensk voltstart finns säkert här och jag vet egentligen inte alls hur snabb hon är vid voltstart. Positivt är dock de två starterna på Jägersro den 18:e och 29:e november då hon öppnade snabbt, men där hon i båda fallen blev snuvad på ledningen. Jag gissar på 6 Smaragd i spets och sedan eventuellt släpp till 1 Staro Hollywood.

Loppanalysen

Ett öppet stolopp där jag inte har någon riktig känsla för någon häst egentligen. Jag streckar de fyra mest betrodda och tror att jag har fått med både bästa hästen och den trolige spetshästen bland dessa. Jag tror det finns möjlighet för 1 Staro Hollywood att överta spets efter en bit om hon inte lyckas hålla upp innerspåret från början redan och därifrån ska hon slås. Med två raka segrar i bagaget och en bra position i det här loppet så är det en bra chans, även om jag tycker streckprocenten på hästen är i högsta laget. Tre raka tredjeplatser imponerar väl inte så mycket, men den här gången får 8 Min Finish Björn Goop i sulkyn. Näst senast fick hon stryk av Pike River och Dead Wood, och senast var hon trea på V75 bakom Alvena Take it och Jetset, men före No Credit Broline.

Jag tror alla dessa hade varit favoriter i det här loppet så 8 Min Finish känns som ett fynd till 12%. 7 Sassafras har gått de två senaste starterna med barfota fram och det verkar ha lyft hästen där hon senast vann ett skapligt stolopp. Hästen är inte speciellt snabb ut och kan troligen inte ta ledningen från springspåret, men en skaplig position borde Peter Untersteiner köra sig till i alla fall. Bästa hästen i grunden tror jag 10 Hippie är. Lövgren låter lite orolig för att starta henne med voltstart dock och en försämring borde det vara att han nu tänker köra med vanlig vagn istället för med jänkarvagn som vid senaste vinsten. Segern var imponerande och hon rundade hela fältet som var av god klass från spår 12. Hade jag haft råd hade jag även plockat med 6 Smaragd som senast galopperade och kanske inte var som bäst, men näst senast var hon trea i ett lopp knappt slagen av No Credit Broline som antagligen hade varit än större favorit än 1 Staro Hollywood i det här loppet

V75-6

A: 9,4 B: 12,10 C: 6,2,7,1 D: 5,8,3

Spetsanalysen

De två allra snabbaste från start tror jag här är 1 Dante Boko och 6 Youana. Både 2 Scirocco Sisa och 3 Rambo Flex är hyggliga iväg, men ingen av dessa tar en längd på 1 Dante Boko. 4 October Kronos är också vass från start och jag är inte helt säker på att 6 Youana tar en längd på honom. Min spetsfavorit i loppet är annars i 1 Dante Boko som senast 20:e december på Åby enkelt tog spets och nog körs där nu också. Normalt vore det kanske troligt att den knappa favoriten 4 October Kronos skulle få överta, men 1 Dante Boko gillar inte stänk så här är det inte troligt att man släpper.

Loppanalysen

Jag känner mig långt ifrån säker i omgångens bästa lopp där jag väljer att strecka tre hästar, men där jag helst skulle vilja ha en 4-5 till. Tipset går till en av mina favorithästar 9 Västerboonthenews som fungerar både från spets och bakifrån. Det är svårt att glömma loppet där han svepte förbi Nothing but Class och ett halvt guld-gäng över upploppet. Senast förlorade han på upploppet mot Fleetfoot hanover som hade fått en drömresa i rygg på 9 Västerboonthenews, men nu kommer han gå med optimal balans och slipper antagligen göra grovjobbet i dödens här. Jag spikade 4 October Kronos i dennes senaste lopp då han gjorde comeback efter uppehåll i ny regi och han gjorde mig inte besviken. Hästen såg förfärlig ut i värmningen och då ångrade man spiken för ett tag. Det såg sedan lite knackigt ut även under loppet, men i ett ovanligt svagt silver-lopp kunde 4 October Kronos vinna direkt. Nu borde hästen gått framåt med loppet, men det finns några saker som gör mig orolig här. Det finns en skaplig möjlighet att hästen kan köras till spets, men då 1 Dante Boko kommer att köras i spets om han når dit, så kan Peter Untersteiner inte räkna med att få överta ledningen. Det här loppet är också mycket tuffare än det senaste och det är inte omöjligt att det blir för tufft med en eventuell resa i dödens. En av de omgångens mest spelvärda och bortglömda hästar måste 12 Falcon Håleryd vara. Hästen imponerade när han spurtade fantastiskt bra till en andraplats bakom Lover Face för tre starter sedan. Efter den insatsen så var han favorit näst senast, men galopperade och slutade fyra till slut vilket var mycket starkt efter galoppen. Senast gick han med skor och gjorde det mycket bra som tvåa bakom omöjlige Coldtown. Strykningen gör utgångsläget lite bättre och jag ser det som en stor möjlighet att Falcon Håleryd kan få hjälp att lifta med framåt av 10 Prince di Poggio eller 9 Västerboonthenews. Ett riktigt fynd till 9%. Jag skulle här gärna strecka även 10 Prince di Poggio, 6 Youana, 2 Scirocco Sisa, 7 Rooibos och 1 Dante Boko, men det hade jag inte råd till denna gång.

V75-7

A: 11,7,12,6 B: 4,2 C: 3,5,9 D: 10,8

Spetsanalysen

Ytterligare ett lopp där det är många som är raska från start. 2 Trust Launcher är nedstruken till spår ett och det är nog ingen fördel då Rosso Pomodoro ändå inte hade kunnat försvara ledningen. De två senaste gångerna på innerspår har 2 Trust Launcher inte kunnat försvara innerspåret och även om han är hyfsat snabb ut så är han ingen riktig startraket. 3 Västerbo Paymyday är medelsnabb ut, men tar sig inte förbi innerspårshästen. Conrad Lugauer hävdar att 4 Perl's Fortune är startsnabb, men han har egentligen inte visat det på senare tiden, men spetsade från spår 3 på Kalmar förra våren.

Snabbast av alla är 7 Maffioso Face som i oktober spetsade från spår 7 på Jägersro. Senast kunde han inte hålla ut Coldtown, men jag tror att målet då var att få ryggen på Coldtown så det tar jag inte så allvarligt på. 5 Elmer Gold har visat att han kan öppna starkt och jag skulle tro att han är ungefär jämnsnabb med invändige 4 Perl's Fortune. Möjligen kan solfjäderseffekten göra att Adrian Kolgjini inte kommer först till ledningen, men jag ger honom ändå fördel här mot 2 Trust Launcher och tror även att han tar en längd på 5 Elmer Gold och 4 Perl's Fortune. Över kort distans tror jag ingen av kuskarna kommer släppa om de tar sig till ledningen, möjligen 5 Elmer Gold då han är minst betrodd av kandidaterna.

Loppanalysen

Det finns en anledning att bronsdivisionen avslutar V75:an denna gång och det är ett riktigt svårt lopp att lösa. Med viss tvekan ger jag 7 Maffioso Face tipset med förhoppning om att han kan ta ledningen och hålla den ända in i mål. Hästen har rutin från V75 sen tidigare och var fyra i bronsdivisionsfinalen senast bakom kanoner som Coldtown och Falcon Håleryd. Inga sådana hästar finns här nu och faktum är att i stort sett halva fältet egentligen står rätt hårt inne på pengar för att vara i ett brons-lopp. Om inte öppningen kostar för mycket kan det räcka. Jag tar även med 11 Shadow Woodland då han har vunnit fyra av fem lopp hos Reijo Liljendahl varav det senaste var ett ganska svagt V75-lopp under uppesittarkvällen innan julafton. Streck även för mycket intressanta 12 Remote Control som nu gör andra starten i regi Robert Bergh.

Det vankas skoryck och kanske kan detta vara en ny Ed You-förvandling? Två bakspårshästar på kort distans på Jägersro kanske är lyx, men då jag tror det är stor risk för rejäl körning i inledningen så kommer nog många få chansen till slut. Thomas Uhrberg vann direkt med 6 Hertig Shim senast efter att hästen hade varit struken och motståndet är mycket tuffare nu. Otroligt nog har hästen lägst vinnarodds just nu och är bara streckad till 6% på streckspelet så det verkar vara någon som vet någonting som jag inte vet.

Jag tar även med två spetsbud till innan jag stänger butiken och det är 4 Perl's Fortune som näst senast på Jägersro vann ett lopp där han slog No Deal som faktiskt vann gulddivisionen senast på V75. Sista strecket i omgången till 2 Trust Launcher som antagligen inte gynnas av den invändiga strykningen, men som ändå har en viss spetschans här och hör till de som står bäst inne på pengar i loppet.