V75 Analysen - Åby 20 Dec 2014

Banan på Mantorp blev till slut ganska tungsprungen på grund av regnet och det är en sak som är svårt att förutse när man lägger tipsen tidigare i veckan. Ingen vidare tipsomgång, men lite stolpe ut var det med garderingarna. Jag trodde inte så mycket på Finish Future i första avdelningen på grund av dennes resultat senaste tiden, men var ändå första häst utanför systemet. Falcon Håleryd galopperade omotiverat i början, men efter det gjorde han ett mycket starkt lopp till 4:e plats. Passas nästa gång. Även vinnaren i andra avdelningen Angelina B.R var första häst utanför systemet och var länge med på ett hörn. Regnet gjorde att jag trodde mindre på Nothing but Class, men det är svårt att säga om han ändå gjort ett bra lopp utan galoppen. Mellby Brunello, en häst som varit tidig i tipset med barfotabalans skulle nu gå med skor och plockades bort. Nu gick han trots allt barfota och vann på ett bra sätt.

Denna vecka tar vi nya tag då det är V75 på Åby. Åby är ju speciellt med sitt dubbla Open Stretch som innebär att de 2 bakom ledaren får möjlighet att gå förbi på insidan inne på upploppet. Statistiken visar här att hästar i rygg ledaren har betydligt större chans för vinst i jämförelse med banor utan OS, men spetshästen har fortsatt överlägset bäst vinnarprocent. Intressant kan vara att kolla senaste V75 på Åby då propositionen nästan är likadan denna gång, då bara 2 lopp skiljer sig lite.

Om det skulle bli regn så blir banan ganska hård och det är möjligt att hästarna inte kan gå med valfri balans. Passa de extrema barfotahästarna, de kan få det tungt. Det kan också vara till stor hjälp att kolla torsdagens V64 för att se vad som kan hända om det blir regn, med många sena utrustningsändringar. Skulle det bli oväder så ska man nog fundera på om det inte kan vara idé att gardera några av familjen Untersteiners förvandlingsnummer när de gått barfota. Tipsen bygger till stor del på en förträfflig dag för familjen här.

Sen uppdatering: Peter Untersteiner ställer sig tveksam till 6 October Kronos som favoritspelad i första avdelningen och möjligen kan det vara läge att gardera honom på grund av detta. Ett alternativ kan vara att spika 2 Knows Nothing i 3:e och gardera i första med 1 och 5, eller för all del nr 2. Mitt tips bygger ju på ganska tuff körning med 6 October Kronos och om så inte blir fallet kanske spetshästen kan få glida undan i lugn och ro.

Systemen

Lilla:

300 kr (600 x 1 x 0,50)

1: 6 October Kronos
2: 1, 4
3: 2 Knows nothing
4: 1, 9, 11, 4, 5
5: 12, 1, 9, 13, 10
6: 9, 4, 5
7: 3, 1, 6, 7

Bolaget:

1080 kr (2160 x 1 x 0,50)

1: 6 October Kronos
2: 1, 4
3: 2, 6, 3
4: 1, 9, 11, 4, 5, 7
5: 12, 1, 9, 13, 10
6: 9, 4, 5
7: 3, 1, 6, 7

Alternativet:

1080 kr (2160 x 1 x 0,50)

1: 6, 5, 1
2: 1, 4
3: 2 Knows Nothing
4: 1, 9, 11, 4, 5, 7
5: 12, 1, 9, 13, 10
6: 9, 4, 5
7: 3, 1, 6, 7

Analyser

V75-1

A: 6 B: 5,1,2 C: 7,4,3,8 D: 10

Spetsanalysen

Spetsstriden i det här loppet skulle man antaligen kunna fastställa på tre ord, nämligen ”Mr Pellegrino tar ledningen”. Är det fyra ord kanske? Men jag väljer att försöka utveckla spetsstriden lite grann. Jag måste medge att jag inte har sett något lopp med varken 1 Aga Khan Boko eller 4 Ja El Tomcat, som jag tror är riktigt snabba båda två, men jag tror ändå inte att någon av dessa tar ledningen från 2 Mr Pellegrino. Jag gissar att 1 Aga Khan Boko kommer tas iväg ganska lugnt då den varit ifrån väldigt länge. Utanför den här trion finns norske 5 Remee la Marc och 6 October Kronos som båda är mer än medelsnabba ut.

Det mest intressanta är vad som händer i andra skedet. 6 October Kronos tar nog inte självmant en längd på 5 Remee la Marc, men jag tror att den norska hästen kommer släppa förbi 6 October Kronos när han väl är nere i andraspår utvändigt 2 Mr Pellegrino eller möjligen bakom 4 Ja El Tomcat. Tre stora frågor återstår, kommer 6 October Kronos laddas framåt efter frånvaro? Och om han laddas framåt, kommer Peter Untersteiner försöka överta ledningen? Den tredje frågan är, kommer Johnny Takter släppa? Mina svar på frågorna är att 6 October Kronos kommer laddas, Untersteiner kommer ställa frågan och Johnny Takter kommer svara nej!

Loppanalysen

Återkommer efter tre månaders vila gör 6 October Kronos och han får trots det tipset här. Mycket intressant debut i ny regi hos Peter Untersteiner gör den förre Ludde Kolgjini-hästen och i ett ganska mediokert silver-fält så tror jag han vinner direkt. Tidigare har han visat att han duger direkt efter vila och när han återkom i juni efter ett drygt halvårs frånvaro vann han direkt och efter tidigare uppehåll har han också presterat. Att det nu är en ny tränare som ska ställa i ordning efter vila kan ju göra att det är skillnad mot tidigare, men jag tror inte Peter Untersteiner är sämre på den punkten. I normala fall så skulle det kunna vara ett spikförslag, men förutom att jag är lite orolig för formen så tror jag hästen riskerar att få ett ganska tungt lopp. Jag tror risken för dödens är stor då jag inte tror Johnny Takter vill släppa ledningen över kort distans och med open stretch finns det alltid en risk att flera smygkörda får chansen att speeda ner min favorit. Jag tror 6 October Kronos är i tillräckligt bra form för att plocka ner 2 Mr Pellegrino från dödens och hålla undan till vinst.

5 Remee la Marc har inte riktigt räckt till tidigare i silverdivisionen men var faktiskt 2:a bakom VästerboontheNews i oktober i ett försök och kvalade då in till finalen där han var 6:a. Näst senast var han 5:a i V75-loppet som kördes på Bjerke i Norge och senaste loppet var i den norska gulddivisionen där han blev 5:a bakom bland annat Winmecredit som även vann guldloppet på Bjerke. Då det finns frågetecken för formen hos de två bästa hästarna i loppet och med en av de bästa kuskarna i sulkyn så finns chansen till ett mycket bra resultat här, där jag tror han får en bra resa i andra ytter bakom 6 October Kronos.

En av de hästar med bäst grundkapacitet i fältet är 1 Aga Khan Boko som återkommer efter ett års frånvaro. Jag tror han behöver några lopp innan han är som bäst, men om formen är på topp så tror jag han får chansen här från rygg ledaren på Open Stretch.

Däremot väljer jag att chansa bort spetsfavoriten här då han står hårt inne på pengar och jag inte tror han riktigt håller för vinst i silverdivisionen även om motståndet är sämre än normalt och förutsättningarna är optimala. Jag tror 2 Mr Pellegrino inte kommer få vara ifred i ledningen och jag tror inte han är tuff nog att klara av ett så pass hårt lopp. Möjligheten finns ju trots allt att han släpper ledningen och även han får chansen på Open stretch, men kusken är knappast känd för att ge upp ledningen lättvindigt och jag tror inte han gör det den här gången heller.

V75-2

A: 1,4 B: 8,5,10,9 C: 7,12,11 D: 6,3

Spetsanalysen

1 Westline har visat bra startsnabbhet i de två senaste loppen där han säkert kört sig till ledningen. Här tror jag dock det finns några snabbare emot och dessa är 4 Photoboy, 5 Caspian Doc och 8 Neptunus Face. Jag tror de här 3 hästarna är ganska jämna från start och väljer 4 Photoboy som den trolige ledaren av loppet då han har fördel av ett inre spår mot de två övriga. Möjligt är att Ludde försöker köra till sig ledningen och att det blir en utdragen spetsstrid här. Oavsett så tror jag inte Peter Untersteiner släpper över kort distans och jag tror att 1 Westline är snabb nog att haka på i rygg ledaren.

Loppanalysen

Tittar man på strecken så är detta ett ganska ojämnt lopp där i stort sett bara två hästar har över 10 procent på strecken. Jag väljer faktiskt att följa massan och strecka just de här två hästarna även om jag gärna skulle vilja lägga till några till om jag hade råd. Första strecket går till 1 Westline som varit 1:a och 2:a i de två loppen han gått i ny regi Johan Untersteiner. Han är tillräckligt startsnabb för att få en bra position och då det nu verkar bli barfota runt om för första gången och eventuellt även jänkarvagn så får han tipset. Vore man modig så borde man kanske spika, men då jag tror han får rygg ledaren och vinstchansen kommer på Open Stretch så är han lite utelämnad till de övriga och jag väljer att ta med en till.

Stor favorit i loppet är 4 Photoboy och i programmet står det spets och slut. Han skulle kunna vara ett spikförslag, men som jag läser loppet så tror jag att han kommer få öppna riktigt snabbt för att hålla ut 5 Caspian Doc och 8 Neptunus Face, och jag tror även att han riskerar att få sig en ordentlig omgång under loppet av Ludde Kolgjini. Senaste loppet liknar vad jag tror scenariot blir även i detta. Då fick han öppna rejält för att hålla spets mot snabbe Supermede och blev sedan slagen på stretchen av densamme. Nu är det dessutom V75 och hårdare motstånd och jag är inte säker på att han får bestämma ända in i mål. Får han köra lugnt i spets så vinner han dock.

En bra häst är även 8 Neptunus Face, men denna gång väljer jag att stå över. Spåret är inte bra även om strykningen hjälper lite, men han har vunnit båda sina segrar i spets och där tror jag det är upptaget den här gången. Jag tror att Ludde kommer göra ett allvarligt försök för ledningen dock och det är mycket möjligt att favoriten därmed får ett jobbigt lopp. Jag tror dessutom att en lite längre distans hade passat bättre.

Andra hästar att ta hänsyn till om man garderar är 5 Caspian Doc som nu får Erik Adielsson upp och är startsnabb, 10 Il Sånna som vann överlägset senast med Kontio och 9 New Revolution som kanske också får chansen på OS bakom 1 Westline. Kusken har inte vunnit på V75 i år dock, men kanske kan det vara dags nu?

V75-3

A: 2 B: 6,3 C: 7,5 D: 8,4,1

Spetsanalysen

Inte helt enkelt att lista ut vem som tar spets här med tanke på att jag bara sett fyra lopp med 2 Knows Nothing och där han i tre av fallen togs väldigt lugnt i starten, men i det fjärde faktiskt kördes till spets. Jag tror att både 3 3 Arazi Boko och 6 Harry Haythrow är angelägna att komma till ledningen här och även om jag tror att Harry är lite snabbare så är det nog svårt att ta en längd på 3 Arazi Boko. Harry är nog nöjd med spets och släpp, medan Henrik Södervall har sagt att 3 Arazi Boko ska köras i spets till varje pris. Det här kan nog vara lite skrämseltaktik för att försöka få Örjan att ge upp spetskörningen mer lättvindigt. Ska man våga sig på en gissning så säger jag att 3 Arazi Boko tar spets till slut, 6 Harry Haythrow går ner i rygg på honom och 2 Knows Nothing hamnar då i dödens eller andra ytter. Möjligen släpper även Christoffer Eriksson ner 2 Knows Nothing till ledning som han gjorde sist när 3 Arazi Boko spurtade förbi M.T.Harmony på OS.

Loppanalysen

Jättefavorit i loppet är 2 Knows Nothing och det är kanske inte så konstigt med tanke på den otroliga spurten senast som han krossade de övriga med. Om det tidigare fanns några tveksamheter för hur han skulle klara att springa på medeldistans så är väl även dessa utraderade efter senaste loppet. Jag tycker ändå det är intressant att se hur hästen reagerar på två lopp över medeldistans på ganska kort tid då han tidigare bara sprungit sprint. Möjligen blir det tunga ben till slut lite beroende på hur loppet löser sig. Sedan tycker jag man ska poängtera att det inte var något fält av yttersta guld-klass som han enkelt besegrade senast. En erkänt ”blöt” ledare i Bon Frecia och Chapeau som normalt sätt inte lägger några guldgäng på rygg från dödens. 2 Knows Nothing fick en smörresa i andra ytter där han togs lugnt från start och fick spara precis allt till upploppet. Faktorerna dåligt motstånd, möjlig spets eller annan mycket bra resa i loppet och en mycket vass spurt gör att han ändå får tipset här och spikas på det lilla systemet.

En häst som står i runt 70% och som dessutom gör debut i gulddivisionen måste man såklart försöka fälla. Problemet i det här fallet är att det inte finns så mycket alternativ att fälla med. Närmast till hands ligger väl den gamle kämpen 6 Harry haythrow som återkommer efter halsproblem. Då formen är minst sagt osäker och då det finns ganska många olika scenarion för hur spetsstriden utvecklar sig så är kanske inte heller Harry ett riktigt starkt motbud. Ett motbud trots allt är han och skulle han kunna få spara sin speed till upploppet samtidigt som favoriten inte fått en alltför lätt resa på vägen så kan han kanske slå till.

Tredje och sista strecket går till 3 Arazi Boko som trivs på Åby där han tagit hela sju segrar. Om han kan nå spets utan att det kostar för mycket eller om han får chansen att lägga sin spurt till slut och om inte 2 Knows Nothing fått ett allt för lugnt lopp så tror jag att SM-femman kan duga här.

V75-4

A: 1 B: 9,11,4 C: 5,3,10,7,2 D: 6,8,12

Spetsanalysen

Flera lite ojämnt startsnabba här, men med tanke på att 1 Priamo Caf spetsade från innerspåret näst senast i fin stil så tror jag på en upprepning här. Snabbt kan också 4 Loke Chibabba öppna vilket han visade vid vinsten näst senast då han blåste till spets ganska enkelt. Han har inte tryckts av speciellt många gånger dock, men vid det här tillfället visade han startsnabbhet i alla fall. Allra vassast kanske 6 Wilding E är, men då han har spår långt ut på vingen och inte höjer sig jättemycket över de andra så tror jag inte han tar ledningen här.

Loppanalysen

Lärlingslopp där man helst skulle vilja strecka på så många man kan, men där det också finns en storfavorit som kanske helt enkelt bara är bäst och vinner. Jag spikar ogärna i lärlingslopp där även en bra och rutinerad kusk kan riskera att råka ut för en mindre rutinerad kusks konstiga beslut och styrningar. Jag streckar fem stycken och hoppas det håller.

Jag tycker att Frank Nilsson är duktig nog och 1 Priamo Caf som är startsnabb och har ett perfekt spår med tanke på det är bra nog för att ta hem detta från start till mål. Däremot tycker jag att trots allt att Frank borde vinna oftare i lärlingsloppen på V75 då han ofta har bättre hästar att köra än många av kollegorna för att kunna rankas bland de absolut bästa lärlingarna. Han är ju kanske den mest rutinerade och har ändå inte vunnit någon V75-seger i år. Hästen har gått barfota i de två starterna han gjort i ny regi hos Peter Untersteiner och får räknas som ytterligare ett förvandlingsnummer då han vunnit båda loppen. Näst senast spetsade och vann han från innerspår och det är mycket möjligt att det blir en repris denna gång. Senast slog han dessutom en så pass bra häst som Gordonston.

Då favoriten skulle kunna köras bort av någon gas-glad motståndare så vill jag gärna ha med 9 Tor Mento som har stor erfarenhet från V75. I oktober vann han ett stayerlopp på Jägersro före bland andra Zonguldak, Shoemaker och Nabab di Poggio. Formen är bra då han senast vann ett enklare lopp stort. Tränaren säger att medeldistans nog är den som passar bäst och jag var först tveksam till distansen då han mestadels gått långt på slutet. Kusken är en av de bättre och mer rutinerade och jag tror på chans här om inte favoriten bara är bäst.

Ett mycket roligt skrälldrag, och en av anledningarna att jag inte vill spika här är 11 The Shadow. Enligt mig en av de bästa lärlingskuskarna i sulkyn och ekipaget har vunnit två gånger på två försök tillsammans. Formen är bra med rekordsänkning som tvåa i Danmark senast och spår 12 brukar funka bra i lärlingslopp och kanske så även spår 11?

Gas-glad, om än med lite mer sans, är ju helt klart Adrian Kolgjini som kör 4 Loke Chibabba. Han är rutinerad nu och försöker säkert sätta käppar i hjulen för favoriten genom att öppna snabbt. Jag tycker trots allt att även Adrian borde ha en lite högre segerprocent med tanke på klassen på de hästar han ofta kör. Hästen var struken senast, men jag kan inte hitta något om att det skulle vara något problem nu och innan dess har han bland annat tre vinster på fyra starter och en i övrigt mycket bra rad. Varför inte Adrian i rygg ledaren med chans på OS här?

Ytterligare ett chans-streck drar jag till med här då jag streckar 5 Occasione Font. Kusken kan ibland göra lite konstiga styrningar, men han har haft bra flyt på sistone och hästen har två vinster på de fem senaste. Senast var han tvåa bakom Windy Ways, men var då före bland annat Bear Glide. Tino är en av tre kuskar i loppet som kört sin häst regelbundet vilket är en fördel och han har på sex starter vunnit två och varit på plats fem gånger.

Jag skulle gärna även ta med 7 Kamanda, 10 Preston Savage och framförallt 3 Journey. 2 G.Man Tooma har en av de bättre kuskarna och skulle också kunna vara möjlig.

V75-5

A: 12 B: 1,9,13,10 C: 8,6,4,2,3 D: 14,15,5,7,11

Spetsanalysen

1 No Credit Broline har ett bra spår och är riktigt vass ut från volten och i juli höll han ut springspårshästarna till ledning från samma spår som nu. 2 Isa Sånna och 3 Ride the Lightning är lite svårbedömda då de inte har gått speciellt många voltstarts-lopp. Båda två är riktigt vassa bakom bilen normalt, men med snäva spår 2 och 3 i volten så tas nog i alla fall 2 Isa Sånna relativt lugnt från start tror jag. Björn Goop har fått iväg 3 Ride the Lightning skapligt fort från snävt spår och jag tror även att Erik Adielsson kan göra det. Hästarna på springspåren 6 Fabrica Pellini och 7 Elsa F.M kan med den fördelen möjligen utmana, men i slutändan så tror jag att Johan Untersteiner hittar ut om han inte tar ledningen direkt och sitter i spets efter 500 meter.

Loppanalysen

Här kan man hitta en rolig chansspik i 12 Alvena take it som jag tror vinner det här loppet. Då det är stolopp och då favoriten är osynad i såna här sammanhang och då jag dessutom blivit bränd vid tidigare tillfällen efter att ha spikat 12 Alvena så väljer jag att gardera. Formen ska vara fortsatt bra trots strykning på grund av förkylning senast enligt Peter Untersteiner och i senaste loppet vann hon final i Diamantstoet på V75 i mycket övertygande stil. Då fick hon spets och här måste hon runda många och det kan bli långt fram till 1 No Credit Broline. Spåret är inte det bästa, men det klarar hon av.

Jag tar med trolige ledaren 1 No Credit Broline som höjt sig några snäpp då hon gått barfota runt om de två senaste och tagit en seger och en andraplats. Spetsar hon eller få överta spets utan allt för mycket besvär så tror jag blir svår att hinna ikapp för de på tilläggsvolten.

Med viss tvekan tar jag även med 9 Jetset som faktiskt är den ende hästen körd av Björn Goop som jag plockar med i omgången. Förklaringen till galoppen och det tveksamma loppet senast köper jag då hästen inte gillade den stumma banan, men den här gången ska hon gå med skor runt om och det måste vara ett minus. I övrigt så ser jag henne som en lika bra häst som mina favorit till loppet, men rankas ned på grund av de här faktorerna.

Jag har även fått känsla för Flemming Jensens andre häst i loppet 13 Lady Montechristo. Flemming ser sina hästar som jämlika och det är ju ett gott betyg bara det. Hon har varit trea två gånger i rad och då fått stryk av Dernier Viking och Paduca Dream och det är ingen skam. Innan dess hade hon två vinster där hon bland annat slog hästar som Angelo Am, Åtting Hornline och Listas Rafiki som är en av de mer betrodda i bronsdivisionen. Eventuellt blir det barfota runt om och ytterligare en växel där.

Sista strecket i avdelningen till 10 Angel France som var mycket bra i september på en bra ny rekordtid. Nu som då kan det återigen bli barfota runt om och den här starka hästen vågar jag inte lämna utanför om det skulle bli så. Ett frågetecken är det dock för att hon bara vunnit en gång på tjugo försök, men kanske dags nu igen?

V75-6

A: 9,4 B: 5,1,6 C: 2,12,8 D: 3,10,11,7

Spetsanalysen

Trolig ledare av loppet är här 4 Odin Töll. Senast var han egentligen inte snabbast ut, men lyckades köra till sig ledningen utan att ödsla allt för mycket energi. För två starter sedan spetsade han mycket knappt i en snabb öppning där han med nöd och näppe lyckades hålla ut 8 Snabba Cash. På grund av läget så låter det på Peter Untersteiner som om det blir en lugn start denna gång och jag tror inte hästen blandar sig i spetsstriden den här gången. Jag tror nödvändigtvis inte att 4 Odin Töll kan köra sig till spets självmant heller denna gång. Jorma Kontio upp igen bakom 5 Sensational Dream och då ekipaget under sommaren hade några riktigt vassa starter tillsammans så tror jag faktiskt de kan hinna före favoriten här och kommer säkerligen underskattas av många. Jag ser det som troligt att 4 Odin Töll ändå kommer till spets då han säkerligen får överta om det skulle behövas. 1 Kemas Winnie öppnade förvånansvärt snabbt förra lördagen och lyckades nästan ta ledningen från spår 8. Jag tror det blir svårt att hålla ut de övriga här, men om man kan hålla ryggen på 4 Odin Töll så kan det bli en fin resa. Risken finns att man hamnar bakom även 5 Sensational Dream dock. Hygglig ut är även 6 Alfa Giacomo, men jag tror inte han är snabb nog för att ta en längd på de snabba invändigt.

Loppanalysen

Med en dåres envishet fortsätter jag att tippa 9 Dencos Nemo Kilab och jag tror även detta kunde vara en mycket kul chansspik i omgången, om än riskabel med tanke på hur han infriat tidigare. Jag är dock tacksam att han blev bortkörd senast på innerspår då han dels fick ett lugnt lopp och dels inte drar alls så många streck som han hade gjort om han vunnit. Näst senast var han fyra i en otroligt stark klass 2-final där Rolex vann och där jag inte tror någon i det här startfältet hade placerat sig. I de två loppen innan har han varit tvåa bakom klasshästar som Bart M.M och Silver Annie. Distansen är nog bara till fördel och nu låter det som om det blir barfota runt om för första gången. Mycket bra chans!

Det självklara motbudet är här 4 Odin Töll som är den trolige ledaren efter att startrusningen körts klart. Han vann senast i mycket bra stil i ett lopp liknande detta, trivs på distansen och ska räknas från spets. Även fast han är snabb så tror jag inte han spetsar initialt utan jag räknar med att han får överta efter en stund. Om det skulle bli dålig bana och de flesta hästarna får gå med skor så skulle jag ranka om här och eventuellt även spika 4 Odin Töll istället. Som jag ser det så är han tillsammans med kanske 2 Knows Nothing de två bästa spikarna i en omgång med hård bana.

Jag tar även med en rolig rensare här i 5 Sensational Dream. Normalt sett brukar jag plocka bort hästar som går monté omedelbart, men han har faktiskt vunnit 2 raka efter montéloppen med sulky. Det klart mest intressanta här är dock loppen han gjort med Jorma Kontio i vagnen. Kontio har visat att han kan starta mycket snabbt med hästen och vid samma tid förra året vann de tre raka segrar tillsammans. Jag tror på spets och släpp och att han sedan får chansen till slut över den långa distansen. För tre starter sedan vann han över lång distans tillsammans med Björn Goop, så det kanske är en fördel.

Här inser jag att jag är ute på hal is som inte tagit med 1 Kemas Winnie som kanske kan få position i rygg på ledaren eller tredje inner där han får chansen över OS. Mitt tips bygger dock på att 5 Sensational Dream får en bättre position och därav anledningen till att jag väljer honom till förmån mot 1 Kemas Winnie. Vid eventuella strykningar i något lopp skulle jag försöka göra plats för hästen på systemet.

Vill man ta flera här så är det gott om bra hästar att välja på. 8 Snabba Cash är egentligen lika bra som 4 Odin Töll, men väljs här bort på grund av läget. Även 6 Alfa Giacomo är en ny häst i regi Johan Untersteiner som även han har två raka segrar på lika många starter där. 2 Dream in Euro och 12 Tintin är de två sista jag ser med viss vinstchans och då har jag ändå utelämnat 3 Light Brodde som ganska nyligen vann på V75.

V75-7

A: 3 B: 1,6,9,4,7 C: 10,5,2 D: 8,12,11

Spetsanalysen

Här är det många som det står emellan och om alla snabba laddas iväg så kommer det bli en otrolig körning. 2 M.T.Follow me var chanslös att hålla ut 1 Sander Esterel när de stötte på varandra för två månader sedan. 7 Bearhawaii och 8 Trust Launcher är skapliga ut, men jag tror inte de tar en längd på någon av 5 Dante Boko och 6 Pedro Bi. Till slut tror jag spetsstriden kommer stå mellan 1 Sander Esterel och 6 Pedro Bi. Jag tror även att oavsett vem av dessa som är först så kommer de släppa till antingen 5 Dante Boko eller favoriten 3 West Wing.

Loppanalysen

I sista avdelningen finns det ytterligare ett spikförslag och som vanligt är det en häst som tränas och körs av någon med efternamnet Untersteiner. Far Untersteiner utnämner sonens 3 West Wing till omgångens bästa spik och vore det inte för att jag har två roliga drag här så skulle jag spika. Även denna häst har gjort två starter i regi Johan Untersteiner med bra resultat. Näst senast var han tvåa slagen av en så bra häst som Even’s First Boy. Senast däremot plockade han ner Asterix Hornline från dödens då han gick barfota runt om för första gången. Samma balans aviseras nu och en mycket bra chans till vinst är det trots att jag tycker han går upp i klass kraftigt nu till brons. Han har nästan bara gått lång distans på sistone, men jag antar att medeldistans inte ska vara något problem heller då han är tillräckligt speedig.

Klart streckvärd om man garderar favoriten tycker jag 1 Sander Esterel är. Han är en av de som har chans på spets här och om det skulle bli släpp till favoriten så kommer han ändå få chansen till slut. Senast var han fyra i ett bronsförsök vilket efter det Falcon Håleryd blev den stora snackhästen. Slagen av Lover Face, Falcon och Call me keeper är ingen skam och Falcon Håleryd som knappt slog min häst här blev i omgången efter spelad som favorit till runt 50% med ungefär liknande löpningsförlopp mellan hästarna. Alla dessa tre hade antagligen varit favoriter här, men 1 Sander Esterel är bara sjätte mest spelade häst. Alldeles för lite tycker jag. Senaste loppet var han klart slagen av favoriten här, men i loppen innan dessa två hade han fem vinster på 6 starter och var endast slagen återigen av Lover Face.

För lite streck tycker jag även 6 Pedro Bi har. Trots att det inte är hans favoritdistans och två raka nollor så tycker jag det är lite märkligt att han blir spelad till favorit på Hagmyren till 48% och nu står under 5%. Nog har han större chans än så, speciellt som det inte är helt otänkbart att han hittar till spets här eller möjligen rygg ledaren. De två senaste loppen har han haft dåligt spår i ett av dom och i det andra var det en bronsfinal av yppersta klass där han är ursäktad att han inte gjorde bättre resultat.

Sista strecket gick till 9 Paramount som kanske får loppet här och har många vinster på slutet. Från början hade jag tänkt att ta med 7 Bearhawaii, men då denne ska gå med skor och Reijo inte låter överoptimistisk om chanserna så väljer jag att chansa bort honom. 9 Paramount har en mycket bra spurt och kanske väljer Ingves rygg på 1 Sander Esterel och att få chansen på OS. I annat fall är 2 M.T.Follow me också startsnabb så en bra position får han garanterat då de väljer huvudlag så att han ska kunna starta snabbt trots bakspår. Ett litet frågetecken för distansen då han tidigare har varit bäst över kort distans. En möjlighet finns här att byta ut 9 Paramount mot 1 Kemas Winnie i avd 6 för samma storlek på systemet om man gillar den bättre.