V75 Analysen - Mantorp 13 Dec 2014

5 rätt förra veckan på både lilla och stora systemet är förstås inte godkänt. Ranken var 1,3,3,3,1,1,6 vilket är okej, men då jag hoppades på att Nahar skulle ha formen intakt och spikade honom så var det kört redan i tredje avdelningen. Mycket nära att min skräll i sista avdelningen Adams Pace kunde vinna och det hade då sett lite bättre ut med 6 rätt och lite högre utdelning än vad det nu blev. Jag tar också med mig mina avslag i omgången på Nordsjö Douglas och Beautyson där jag hade läst loppen rätt, men tyvärr satte ett par säkerhets-streck på dessa. I spetsstriderna var jag i de flesta fall rätt ute och tiden som var nedlagd på den detaljen var väl spenderad.

Nu är det dags för V75 på Mantorp och denna vecka ser det ut att kunna bli mycket jämnare och svårare att lösa, då det inte ser ut att bli några jättefavoriter som man kan luta sig tillbaka mot. Vi påminner också om hästen som vi utbringade till veckans nästagångare efter omgången på Jägersro senast som var Falcon Håleryd med Johan Untersteiner och som går ut i bronsdivisionen redan i den första avdelningen. Inte helt omöjligt att det blir en av veckans mest streckade hästar!

Systemen

Jag har trixat fram och tillbaka hela veckan och velat fram och tillbaka ifall Digital Ink ska få vara med eller ej. Jag tycker dock att så pass mycket talar för min spik och emot honom att jag inte vill betala det dubbla för att strecka 2 hästar där. Vill man istället ha med Digital Ink också så kan man plocka bort Mind your Face i första och Tresor d'Inverne i sista och få ungefär samma systemstorlek. På det lilla systemet spikar jag dock Nothing but class och även Falcon håleryd i första avdelningen.

Lilla:

240 kr (480 x 1 x 0,50)

1: 4 Falcon Håleryd
2: 8,10,1,6,2
3: 3 Nothing but Class
4: 9,5,6,12,3,4,1,2
5: 8 Montdore
6: 11,7,9,2
7: 6,1,7

Bolaget:

960 kr (1920 x 1 x 0,50)

1: 4,2,1
2: 8,10,1,6,2
3: 3 Nothing but Class
4: 9,5,6,12,3,4,1,2
5: 8 Montdore
6: 11,7,9,2
7: 6,1,7,2

Alternativa bolaget:

960 kr (1920 x 1 x 0,50)

1: 4,2
2: 8,10,1,6,2
3: 3,2
4: 9,5,6,12,3,4,1,2
5: 8 Montdore
6: 11,7,9,2
7: 6,1,7

Analyser

V75-1

A: 4 B: 2,1 C: 3,7,10 D: 8,6,11,5,9,12

Spetsanalysen

Jämnsnabba hästar här och det är svårt att utse någon riktig spetsfavorit. De tre snabbaste tror jag är 3 Finish Future, 5 Strong Reasons och 6 Talk the talk. 7 Tokio Hotel Hall är inte osnabb, men från spår 7 så tror jag Goop försöker söka sig inåt banan så fort som möjligt. Favoriten 4 Falcon Håleryd kommer inte ha något med spetsstriden att göra och jag tror inte heller att andrahandsfavoriten 2 Screen Height kan ta en längd på innerspårets 1 Mind your face. Finish Future har visat att han kan vara ruskigt snabb bakom bilen tidigare, men de 4 senaste starterna bakom bil har han galopperat! Då han inte startat från framspår i auto på ett tag så har de kanske fått ordning på det, men som det sett ut de senaste gångerna vågar nog inte kusken ladda här. Skulle Finish Future laddas och hålla sig i trav så tror jag han sitter i ledningen in i första sväng. I annat fall så tror jag Strong Reasons möjligen kan ta en längd på Mind your face och i så fall eventuellt förstöra dagen för denne. Om Mind your face lyckas hålla ut de övriga körs han i spets och om Strong Reasons istället spetsar så tror jag Screen Height är först framme för att överta.

Loppanalysen

Veckans "kommunare" hittar vi redan i första avdelningen och det är inte så konstigt efter spurten senast till andrapriset bakom Lover Face. Jag tror att detta faktiskt kan vara ett bra spikförslag och spikar på det lilla systemet. Johan Untersteiner har fått bra fart på 4 Falcon Håleryd som nu gör sin fjärde start i ny regi. Han hade nog varit mer betrodd senast om det inte varit för de 2 kanonerna i loppet då han gången innan vann ett ganska bra lopp just under bronsdivisionsklass. I det här loppet finns ingen Lover Face och då jag tror Falcon Håleryd är bästa hästen i loppet så får han tipset trots att jag har ganska svårt att förutse vilken position han kommer att få i loppet. Johan har bra flyt för dagen och hästen är snabb nog att skaffa sig en tillräckligt bra position från start i säg andra, tredje ytter.

Värst emot favoriten tror jag 2 Screen Height är. Han öppnar snabbare än favoriten och som jag skrev i spetsanalysen så tror jag det är god chans för spets i andraläget här för hästen. Dessutom är jag inte helt säker på att Falcon Håleryd kan plocka ner Screen Height i spets. Formen är på topp och med 2 raka där den senaste togs mot riktigt bra motstånd som Speed Delicious och Hamdalla.

Sista strecket är ett säkerhetsstreck som jag sätter på 1 Mind your face om det nu skulle vara så att formen är på topp och han skulle kunna hålla upp ledningen från innerspåret. Då han varit struken och dessutom haft ett par galopper på de senaste starterna är jag inte säker på att det räcker även om han lyckas spetsa. Tränarn tror på bra form och Erik i vagnen gör att han får ett streck här.

V75-2

A: 8,10,1 B: 6,2 C: 3,5,9,12 D: 11,7,4

Spetsanalysen

2 utländska hästar som jag inte har någon koll på startsnabbheten på gör att analysen blir svår även här. Jag kan tänka mig att både 3 Angelina B.R och framförallt 5 Alabama K öppnar ganska bra och den senare är nog en het spetskandidat här. Frågan är om Juels häst är snabb nog då 1 Rugiada dei Rex möjligen kan få lite hjälp av 2 I am Unique och Angelina B.R på solfjäders vis att hålla ut 5:an. Jag tror det finns viss chans för Rugiada dei Rex att hålla ut de övriga och hon tog ledningen från spår 1 på Solvalla näst senast då hon i och för sig hade lite hjälp av kurvan. Ett smyglopp har aviserats och liksom för Alabama K känns det som om ledningen kommer släppas till någon bra oavsett vem av de 2 som tar ledningen. Först framme tror jag 8 Darling Boko är då man flera gånger tidigare inte riktigt kunnat vara med i startrusningen, men sedan kört till sig spets och detta scenario tror jag på här.

Loppanalysen

Mycket intressant stolopp där de 3 bästa hästarna fått krångliga lägen. Innerspår för 1 Rugiada dei Rex som riskerar att sitta instängd från början. Spår längst ut på vingen för derbysto-trean 8 Darling Boko och bakspår för 10 Radysin America som båda riskerar att hamna på vingel.

Jag tror att 8 Darling Boko har bäst chans i det här jämna loppet. Då hon har vunnit 5 av de 8 senaste starterna mot bra motstånd och där förlusterna kommit mot bland andra kulltoppen i Derbystoet där hon var 3:a bakom D'One och Neona Princess. Hon blev också besegrad i ett lopp där hon gick med skor runt om och även om hon vann senast med skor på så krävs det nog barfota runt om för att räcka mot det här motståndet. I september förlorade hon mot både Rugiada dei Rex och Radysin America i ett lopp, men då jag tror att hon i det här loppet får ledningen efter ett tag så är hon hästen att slå.

Den inbördes ranken av de betrodda här skulle man nog kunna sätta lite hur som helst men som 2:a i loppet har jag rankat 10 Radysin America. Efter 4 raka segrar så har det blivit 3 raka utan vinst, men det har varit mot kvalificerat motstånd. Senast var hon 3:a efter Tumble Dust på V75 på Bjerke och näst senast 3:a i stoeliten efter Your Highness och Sto SM-vinnaren Jumble Ås. 3:e senast blev det bara en femteplats, men det var före konkurrenterna Darling Boko och Rugiada dei Rex trots allt. Repris på det nu?

Barfota runt om för första gången senast på 6 Kimono Pearl i ny regi hos Peter Untersteiner och vinst direkt på rekordtid, dock mot beskedligt motstånd. Tuffare emot nu, men då de övriga mest betrodda kan hamna på vingel så får hon ett streck här. Är nog inte helt otänkbart att hon utmanar om spets heller, även om jag inte tror hon kommer dit.

2 I am Unique har 2 raka vinster med Per Lennartsson där hon från och med förra starten även tränas av honom. Hästen känns mycket allround och har i de 2 vinsterna vunnit på dels kort distans och dels på en distans över 3140 meter. Jag har egentligen ingen riktig känsla för hästen här, men då den är betrodd på många håll så tar även jag med den här. Men nog tycker jag att den har mött mycket billigare gäng än de övriga vid segrarna, men man kan ju trots allt inte vara bättre än etta. Spåret är bra och helt omöjligt att ekipaget ska komma först fram till ledaren för att överta är det inte heller även om jag har en annan spetsfavorit.

Frågan är hur det är med vinnarskallen på 1 Rugiada dei Rex. Hästen känns inte mycket sämre än de 2 värsta konkurrenterna, men har haft svårt att sätta nosen först i mål och ett frågetecken måste sättas för detta. 14 raka lopp utan vinst kan inte nonchaleras. Annars så har hon i det här loppet ett bättre läge än de 2 värsta motståndarna och skulle hon inte bli över från innerspåret så kan det vara en bra chans. Här finns dock ganska stor möjlighet att hon kan hålla ledningen och jag tror sedan på släpp till Darling Boko. Från rygg ledaren ska hon räknas om hon får lucka till slut. Har mött mycket hårt motstånd hela året och var 3:a efter Amazon Am i rekordloppet senast och slog då Lotusscherie som normalt håller bra i sådana här lopp. Har tidigare fått stryk två gånger av en så pass bra häst som D'One och var i början av november 2:a bakom Falcon Håleryd, som nu ser ut att bli favorit i bronsdivisionen. Noteras kan göras att hon på de senaste 12 starterna dragit spår 10-12 hälften av gångerna och med lite mer tur med spårlottningen så hade nog hennes rad sett bättre ut.

V75-3

A: 3 B: 2 C: 8,5,1 - 12,9,11,6,7,10,4

Spetsanalysen

5 Miss Sue V är snabb ut då hon laddas och i april spetsade hon från utvändigt av Beer Summit vid spår jämsides, men här tror jag inte Björn laddar mot spets. Klart snabbast tror jag 3 Nothing but Class är och om det skulle vara så att 1 Amour Rapide stretar emot lite så tror jag ändå att Peter Untersteiner sitter i spets lättvindigt. Sonen lär inte ställa till några större problem och är nog klart nöjd med rygg ledaren. En liten brasklapp måste man lägga för 2 Digital Ink som faktiskt kan öppna ganska snabbt. Han spetsade från spår 1 på Solvalla i augusti och han var bland de snabbaste från start under Elitloppet. Om han laddas maximalt finns det en liten chans att han kan hålla ut Nothing but class, men jag tror ändå han får släppa Nothing but class förbi sig. Från spår 2 har han ju ett bra utgångsläge ändå och största anledningen att ladda vore kanske att förstöra för Untersteiner som knappast vinner från nån annanstans än ledningen. 6 Mr Vida kan öppna, men har nog inget med striden här att göra.

Loppanalysen

Tipsettan och ett möjligt spikförslag ger jag till 3 Nothing but Class, som jag tycker är bortglömd här och som jag dessutom tror sitter i spets och körs där. Nu är det kort distans och det passar Untersteiners häst bättre än medeldistans som det var senast. Då höll han ändå bra i ledningen och jag tror tränaren fick de svar han ville ha. Han tog enkelt spets och fick sedan en rejäl omgång från Luddes chanslösa häst under loppet och kanske hade inte Solvato hunnit fram om han fått fuska bort lite mer utan tryck från utvändigt.

Det troliga scenariot är att 2 Digital Ink kommer få dödens på 3 Nothing but Class, men då jag tycker det finns några frågetecken för favoriten så väljer jag att spika emot. På ett av förslagen har jag dock garderat med Digital Ink. Det som talar emot veckans mest streckade häst är att han bara vunnit 1 gång över kort distans och det var ett gulddivisionslopp av mycket låg klass. Trots ganska lång vila sedan förra loppet då Nahar satte världsrekord och där Digital Ink var 2:a så undrar jag hur formen är efter detta. Nahar verkade inte alls i slag senast, men han hade ju då fått mycket kortare vila än vad Digital Ink får nu. Det tog ganska lång tid att komma tillbaka till bra form efter urladdningarna i samband med Elitloppet och möjligen skulle det hårda loppet senast påverka även här.

V75-4

A: 9,5,6,12 B: 3,4,2,1 C: 8,11,7,10

Spetsanalysen

Snabbast från start här är 7 Lass Nice och om någon skulle kunna göra motstånd så är det nog 4 Mr Southwind, eller eventuellt 5 Sweet'n Sour Akema, men jag tror inte de räcker till. Det kanske är tveksamt om Veijo kör i tät här över full distans och jag gissar att Claes Svensson sitter i ledning efter 500 meter.

Loppanalysen

Högklassigt klass 2-försök där hästar som Neptunus Face, Panoramic och New Steel inte platsade med för lite poäng.

Här har jag rankat några hästar med kuskar som inte vinner speciellt ofta på V75 högt. Mattias Djuse har inte vunnit på V75 i år och jag är osäker på om han gjort det tidigare heller. Här får han i alla fall tipset med 9 Caddie Hit som gjort 2 starter i hans regi och vunnit båda. 15.4 över 3140 meter senast är det nog ingen annan i det här gänget som matchar och han slog bland andra Hankypanky Pagan i loppet. Normalt brukar jag plocka bort hästar som inte tagit sig ur klass 2 på 20 starter, men då han bytt tränare nu så får han chansen.

Bakom favoriten så tycker jag de flesta hästarna är ganska likvärdiga och som andrarankad sätter jag Claes Svensson bakom 5 Sweet'n Sour Akema. Det låter på Claes som att han kommer köra till lite från start och jag ger honom viss chans att nå ledningen här i andraskedet. Har fått ett lopp i kroppen nu och spetsade senast från spår 8. Har bara gjort totalt 7 starter i livet och utvecklingen kan gå ganska brant uppåt.

Som trea rankar jag ytterligare en kusk som normalt inte vinner på V75 och det är Anders Svanstedt med 6 Skymaster. Har vunnit ett klass 2-försök tidigare på V75 och vann då på en mycket vass tid. Jag tror att Skymaster kan ta sig förbi ett par i starten och ska räknas här till runt 5%.

Om inte Caddie Hit är bästa hästen i fältet så kanske 12 Raffinos är det? Jag tror på ganska bra chans för Raffinos trots spår 12 och när det gäller Örjan så är väl nästan spår 12 bättre än spår 5? Han har hela 5 vinster på bara 12 starter och trots att det är tuffare motstånd nu så räknas han med lite flyt i loppet.

Peter Untersteiner har två hästar med i loppet och han tror mest på styrningen som sonen Johan kör. Då jag streckat 1 Da Vinci Boko som trots ett spår på innern där han blir över och att jag ger honom ganska liten chans så streckar jag givetvis även 3 Bonhomme. Bonhomme har 2 vinster på slutet mot enklare motstånd och från ett bra spår har han chansen här. 1 Da Vinci Boko slipper nu Carabinieri och var 4:a senast i ett klass 2-försök. Ett lyxstreck som vi har råd med då vi ändå tar många här.

Ett möjligt spetsbud är även 4 Mr Southwind som körs av omgångens huvudperson? Torbjörn Jansson. Senast slog han förra omgångens stallskrik Bison Spiro och skulle han nå spets här så kan det räcka långt.

Sista strecket går till 2 You to Luscious som aldrig hade fått ett streck om detta varit en podcast. Kanske borde han rankas högre då han vunnit 4 lopp av de senaste 7, men att han bara gjort en enda start i autostart avskräcker lite. Jag är tveksam om Jorma vågar trycka av honom från start på grund av detta då han med spår 2 redan sitter bra till. Vid flera av hans segrar har de tuffaste motståndarna haft tillägg på honom och när nu alla står på lika start så tror jag att några är för tuffa. Ovissheten gör att han kommer med då här ändå finns många garderade.

V75-5

A: 8 B: 14,5 C: 2,11,12,15,6 D: 10,4,9,1,3

Spetsanalysen

Inga raketer på start direkt och ska vi säga ledning för innerspårets 1 Zlatan C.K? Kanske att 4 Global Office är snabbare, men då ingen av dessa har någon större chans på segern i loppet så har det mindre betydelse vem av dessa som är först. 2 Furyk är nog den som skulle kunna ha något med utgången av loppet att göra som kan vara först att överta.

Loppanalysen

Den sunda spiken i avdelningen här känns nu mer som chansspiken i omgången. Med frågetecken för den värsta konkurrenten så tyckte jag tidigt i veckan att 8 Montdore var en säker spik. Men kollar man på förra helgens tävlingar och även tävlingarna som varit i veckan så får man sätta ett rejält frågetecken för Robert Berghs stallform. Sällan har jag sett så många galopper på hans hästar som den senaste veckan. Kanske är det tillfälligheter, men värt att fundera över. Nu blir det barfota runt om och strykningen innanför gör att han nu slipper fjärdespåret i volten. Distansen passar mycket bra och han har 3 vinster på lång distans på senare tid. Senast var han sämre, men gick då med skor och gången innan fick han stryk av Lover Face, men gjorde ändå ett bra lopp.

En favorit i fara tror jag att 5 Ni talar bra latin kan vara. Han har vunnit hälften av alla lopp han startat i och för 3 starter sedan segrade han i ett mycket starkt Breeder's Crown lopp där han bland annat slog Alkalizer Am, Screen Height och vinnaren i årets sprintermästaren Happy Days. Lite tur i det loppet tycker jag att han hade då han lyckades spetsa från spår 8 där en svagare konkurrent släppte ledningen enkelt. Alkalizer am kom aldrig riktigt in i matchen i ett långsamt lopp från spår 12 och Happy days är inte gynnad av dödens över medeldistans. Vad som ställer mig frågande är att han galopperat i de 2 senaste loppen och att han bara gjort ett lopp över den aktuella distansen då han var oplacerad. Han har heller aldrig vunnit över lång distans utan har placerat sig som 2,2 och 5. Här har han ett ganska bra startspår, men viss risk finns det att han blir inlåst då han har innerspår på andra volten. Med bara 4 hästar på startvolten så är nog inte risken så stor dock.

Jag kommer vara nervös när detta loppet körs och kommer inte gråta om Aristocat Boko och Furyk galopperar under loppet...

V75-6

A: 11,7 B: 9,2 C: 4,10,1,5 D: 6,8,12,3

Spetsanalysen

Kanske enklaste loppet att utröna spetsstriden då det är mycket troligt att invändige 1 Primo Valentino är den som enkelt sitter i ledningen här och sedan körs där.

Loppanalysen

Ett öppet och ganska streckkrävande lopp där jag tycker 11 Silver Annie är väl lågt spelad. Hon har vunnit 5 av de 9 senaste loppen, där alla vinsterna kommit på kort distans. Medeldistans har varit ett frågetecken men jag tycker att hon visade i klass 2-finalen näst senast där hon var 2:a i ett mycket starkt lopp att hon håller även på 2140. Senast var det debut i klass 1 då hon svek som favorit och det var ett konstigt lopp där hon hamnade väldigt långt bak. Jag tror det här loppet håller sämre klass än de två senaste loppen hon gått i och då jag tror på körning från början och ett lopp där jag inte tror ledaren får sitta i fred så har hon en mycket bra spurt till slut om Erik har hittat en bra position vilket jag är säker på att han har gjort.

I senaste loppet var 7 Certification borta från segern in på upploppet, men efter en otroligt grym spurt kunde han sätta mulen först. För två starter sedan slog han 2 så bra hästar som Order to Fly och Estreem och slutade då 2:a efter Listas Rafiki. Det viktigaste loppet var nog ändå för 3 starter sedan då han plockade ner loppets spetsfavorit 1 Primo Valentino från dödens. Repris på det denna gång? Inte omöjligt enligt tränaren och kusken Fredrik Pedersen som dessutom har ett bra flyt för tillfället.

Oskar Svanberg är optimistisk om chanserna för 9 Usain Henna och med troligt offensivt upplägg så kanske han kan som senast då han plockade ner vane vinnaren 5 Arn Hammering den tunga vägen göra det igen.

Som sista häst i avdelningen väljer jag mellan 2 Impression och 4 Nelly Burge. Claes Svensson får strecket då han sitter bra till från början och garanterat får en bra position i loppet. Troligt kanske som andra ytter när någon kommer fram för att sätta press på ledaren om hon inte gör det själv. Formen är på topp då hon senast vann på rekordtid mot ett mycket bra motstånd som bland andra Rare Wise As. Har varit struken efter det vilket är ett litet frågetecken, men formen ska vara fortsatt god.

Här känns det som om jag går kortare än vad jag hade velat. Jag väljer att chansa bort favoriten 1 Primo Valentino trots att jag tror han sitter i spets enkelt här. Jag är ganska säker på att han kommer få hård uppvaktning här och på medeldistans tror jag inte han håller hela vägen. På kort distans hade det nog däremot varit ett spikförslag. Även mångfaldige segraren 5 Arn Hammering chansar jag bort då jag tror motståndet är bra mycket hårdare än loppen han vunnit i främst Visby. En barfotaspringande 10 Mellby Brunello hade också varit given här, men denna gången står jag över.

V75-7

A: 6,1 B: 7,2,5,4 C: 12,9,8 D: 10,3,11

Spetsanalysen

Här kommer det nog köras rejält då det finns ett helt gäng riktigt snabba hästar från start. 5 Queasy tar inte en längd på 3 Blue Rocket och jag tror att Örjan väljer att söka sig inåt direkt istället för att gasa. Snabbast av alla är nog 6 Västerboonthenews, men från spår 6 så tror jag han får svårt att ta sig förbi samtliga innanför. 1 Fleetfoot Hanover är min spetsfavorit här från innerspåret även om också 2 Tresor d'Inverne är ruskigt snabb ut. Fleetfoot Hanover får nog hjälp av solfjäderseffekten här för att hålla ut framförallt Västerboonthenews och körs sedan i ledning.

Loppanalysen

Avslutningen är mycket klurig då det är många mycket bra hästar och där löpningsförloppet är otroligt svårt att förutse på förhand. Olika scenarion kan utspela sig som att favoriten blir fast på innerspåret, till att de 2 mest betrodda kör bort varandra och någon spurtar till vinst från bakspår.

Med viss tvekan ger jag en av mina favorithästar tipset och det är 6 Västerboonthenews. Med en mer nyanserad syn på loppet kanske jag hade rankat ned honom här då det väntar ett mycket tufft lopp igen. Jag hoppas att Peter Ingves inte återigen gör samma misstag som när han mötte Eketorpets Tess och körde alldeles för hårt för att försöka ta över ledningen. Han kan vinna från alla positioner och nu när det är full distans så får han tipset trots att jag inte tror på spets här.

Kanske borde man ha 1 Fleetfoot hanover som förstahäst här då hon imponerat mycket när hon gått barfota runt om med vinster i stoeliten över bland andra Canaka B.F och även senast i ett lopp som höll lägre gulddivisionsklass. Hade det varit kort distans hade jag antagligen spikat henne, men även om hon egentligen håller lika bra över medeldistans så tror jag det är till fördel för Västerboonthenews.

En enorm spurt senast hade 7 Västerbo Highflyer som precis hann dit till dött lopp med 3 Blue Rocket och nu är det dessutom första gången med Björn Goop. Mycket intressant då jag är säker på att Björn hittar en bra position för att kunna göra någonting in på upploppet. Här kunde man väl lika gärna tagit vem som helst i loppet, men bara en häst har Björn som kusk här.

Jag tar med ytterligare ett kuskstreck i högen av bra hästar och den sista hästen på systemet som kommer med är Erik Adielsson och 2 Tresor d'Inverne. Hästen har dragit så många bakspår på senare tid att man nästan glömt bort hur bra han är från start och i ledning. Jag tror inte han tar sig förbi Fleetfoot Hanover här, men en bra position blir det i vilket fall och det ska bli kul att se honom i ny regi och om det blir något lyft.

Klar för finalen är redan Royal Fighter som ganska enkelt vann försöket på Jägersro från spets trots kvalificerat motstånd. Här är det bakspår och sämta spåret och hans facit från bakspår är inte så bra då det bara blivit en vinst. Han vann senast med skor på fötterna och det blir samma balans igen. Barfota hade varit ett plus dock, och med tanke på att han redan är klar för finalen så blir det nog som mest en genomkörare här. Skulle kunna duga om motståndarna kör bort varandra och han kommer bra till.

Dåligt utgångsläge har 8 Naglo' del Nord som dragit spår 8. Jag rankar ned honom inte bara pga spåret, utan också för att han varit struken och i comebacken efter det var oplacerad mot ett ganska ljummet gäng. Han gick då med skor och kan han gå barfota här och samtidigt är förbättrad så kan han spurta mycket bra till slut. Spurtade bra gjorde han näst senast då han trots att han blev över från innern lyckades hitta ut och vinna i ett tufft silverdivisionsförsök. Då hade de 2 favoriterna kört bort varann, men skulle det bli samma scenario här så kan han bli farlig om formen är på topp.

Andra hästar som hamnar utanför systemet är Queasy om normalt borde varit med, men jag valde Tresor d'Inverne istället då han borde hamna bättre till här. More than enough och Rafolo kan spurta och kunde väl varit med istället för Västerbo Highflyer, men de kom inte med denna gång.