V75 Analysen - Jägersro 29 Nov 2014

Omgången ser inte helt svårlöst ut och risken för låg utdelning är stor. Jag hoppas hitta de möjliga skrällarna och vara med om det smäller. Eftersom V75 avgörs på Jägersro så gäller det att försöka hitta spetshästarna och en och annan betrodd från bakspår ska jag försöka jaga bort.

Systemen

På det stora systemet spikar jag Riff Kronos och Mister J.P och låser i första och tredje på 2 hästar. På det lilla systemet spikar jag även Solvato och plockar bort några hästar ytterligare.

Lilla:

216 kr (432 x 1 x 0,50)

1: 5,2
2: 9,6,4,7,3,2,1,12,8
3: 2 Solvato
4: 7,4,5,1,3,12,6,2
5: 2 Mister J.P
6: 2,9,6
7: 11 Riff Kronos

Bolaget: 1900 kr (1800 x 1 x 0,50)

1: 5,2
2: 9,6,4,7,3,2,1,12,8
3: 2,3
4: 7,4,5,1,3,12,6,2,8,11
5: 2 Mister J.P
6: 2,9,6,4,7
7: 11 Riff Kronos

Analyser

V75-1

A: 5,2 B: 11,8,10,1 C: 7,4,6 D: 3,9,12

Spetsanalysen

Spetsstriden står initialt mellan 3 Sander Esterel och 4 Lovelock. Jag tror Sander Esterel knappt tar det med fördel av spåret innanför. Han kommer säkerligen släppa till den som är först fram av Lover Face och Call me Keeper, och där tror jag det är Lover Face är snabbast och sitter i tät efter 500 meter.

Jag tror inte Redén vill ladda för fullt då Call me Keeper har 75% galopper på V75 och det känns osäkert här.

Loppanalysen

Allt mer än 2 streck här borde vara onödigt och jag tror det står mellan Lover Face och Call me Keeper.

5 Lover Face går upp i klass och för att sätta in honom i konkurrensen så slog han senast Montdore knappt i klass 1-finalen. Montdore blev i onsdags knappt slagen av Laurentius Romeo som är en duglig bronshäst men absolut ingen stjärna.

För att sätta in Call me Keeper i klass-konkurrensen efter att mest kört i årgångslopp så tycker jag att han borde vara minst i klass med Sauveur som är en mycket bra bronshäst nu. Han har varit knappt slagen av Charrua Forlan trots sämre spår 2 gånger och jag tror de 2 är ungefär jämbördiga om än olika. Med tanke på att han missade halva sommaren pga Redéns sjukdom i stallet så står han extremt billigt inne då han annars säkerligen tjänat mer pengar än att han hade fått starta i brons.

För att avfärda större delen av övriga fältet så har 8 Zonguldak förlorat mot Sauveur 2 gånger på raken och nu har han som kanske den bäste? utanför de 2 suveräna ett åttondespår. 10 Shiraz Brodde kanske är i den nivån med, men går upp i klass och ett bakspår på Jägersro talar inte för vinst denna gång. Mitt stora frågetecken i loppet är 11 Alamo Boko, jag har ingen koll på hur bra den är. Den skulle möjligen kunna bli ett 3:e streck, men från spår 11 mot de här 2 kanonerna, nja.

Jag tror Call me Keeper är bästa hästen i loppet, men eftersom jag tror att Lover Face kommer få spets och det handlar om Jägersro så får han tipset. På de flesta andra banor hade jag vänt på ranken.

V75-2

A: 9 B: 6,4,7 C: 3,2,1,12,8 D: 10,5,11

Spetsanalysen

Spetsstriden är svåranalyserad i det här loppet då de flesta är rappa ut. Allra snabbast tror jag 1 Man Winner (som senast enkelt tog en längd och mer på en så snabb häst som Ohana S.M), 4 Quick Fix (som enkelt spetsade mot bland andra Habito senast) och 6 Augustus F är, tätt följda av 2 Exceed’em och 5 Marcus Gold. 3 Elegance Brodde är heller ingen lus. Då Augustus F kommer ha bra chans även utan ledning så tror jag inte han kommer laddas för fullt här då det är så pass många snabba innanför.

Om 1 Man Winner tar ledningen så tror jag det finns en liten möjlighet att Uhrberg släpper till den som kommer fram för att försöka överta. Spetsar Ludde så är det inte troligt att han släpper och i vilket fall tror jag den som är först fram är 2 Exceed’em.

Min känsla är att Tillman kommer få harva i dödens utanför Quick Fix, om inte Augustus F kommer fram för att avlösa, men jag tror det är troligare med Augustus i 3:e ytter bakom Silver Annie i andra ytter. Skulle Quick Fix galoppera så tror jag Exceed’em får överta från Man Winner, eller eventuellt Augustus F om han laddas.

Loppanalysen

Kollade lite spårstatistik från de senaste 9 V75-omgångarna på jägersro och något som stack ut var att det varit endast en vinst från spår 9 och den var över 2640 meter.

Favorit här är 9 Silver Annie och jag tror det är bästa hästen, men ändå en favorit i fara. Upp i klass nu och även om det här loppet är sämre än finalen av klass 2 senast där Silver Annie var 2:a så är det ingen given vinst. Hon har en bra startrygg och borde få en bra position omgående, kanske andra ytter. Det som talar till Silver Annies fördel förutom att det kommer bli en jäkla körning från start är att hon har den bästa spurten i fältet.

6 Augustus F är mycket startsnabb, men frågan är om han tar en längd på de invändiga. Om möjligtvis Marcus Gold spetsar så finns chansen att Augustus F är först framme för att överta. Då kan loppet vara vunnet. Jag tror även på bra chans om han skulle komma ner i andra, tredje ytter. Senast var han 3:a slagen av bara Lover Face och Montdore och var före Shiraz Brodde.

Veckans stallskrik är troligtvis 4 Quick fix. Barfota runt om för första gången och han blir svårslagen från ledningen. Ludde har en och en annan galopp på sistone dock vilket oroar.

Chefen väljer att köra 7 Chivas Boko och när det med all sannolikhet blir bra tempo i loppet så blir han farlig till slut.

Minst lika bra tycker jag 3 Elegance Brodde är och han var 2:a på V75 senast där han var slagen på linjen och slog flera av konkurrenterna i loppet. Örjan upp är intressant.

1 Man winner är snabb ut, men kanske har han en liten nackdel av spår 1. Han var 5:a i samma klass 2-final som Silver Annie senast efter de 4 kanonerna, inklusive Bart M.M, Dencos Nemo Kilab och Rolex. Nu slipper han 3 av dessa och gången innan det var han 2:a efter Silver Annie. Nu har han spårfördel i jämförelse med de 2 andra loppen där han mötte Silver Annie. Uhrberg verkar tro på risk för 3:e inner för hästen och det lovar inte gått om han redan nu är så pessimistisk.

2 Exceed’em tror jag inte spetsar självmant i förstaläget, men är bra nog att komma fram med offensiv kusk för att försöka överta. Över kort distans är det nog bara Marcus Gold som kommer släppa och i så fall tror jag det kan bli svårt här. Ekipaget har vunnit på V75 förr och är bra nog att vinna här med lite flyt på vägen.

Jag tar också med 12 Angelo Am som är en av de bästa hästarna i loppet och 8 Go Johnny Gogogo som jag tror kommer vara bättre än senast. Långsökt att dessa 2 ska vinna med sina dåliga spår, men med troligt tempo så tror jag att många kommer få chansen till slut.

V75-3

A: 2 B: 3 C: 1 D: 10,7,8,6,9,4

Spetsanalysen

Nothing but Class spetsar helt garanterat.

Loppanalysen

Tipsettan får 2 Solvato som egentligen borde springa hem det här enkelt efter strykningen av Noras Bean. Peter Untersteiner verkar också tro på Solvato som vinnare av loppet och risken finns väl att han släpper ledningen. Solvato har inte startat på ett tag, men ska enligt Veijo vara i bra skick. Han behöver pengar för att få starta i Frankrike så jag tror inte det finns någon risk här för preparé.

Spetsfavoriten 3 Nothing but Class har formen är på topp, men han har bara segrar över kort distans. Untersteiner säger att det beror på loppet om han kommer släppa spets eller ej. Jag kan tänka mig att han gärna testar att köra i spets över medel mot bra motstånd för att se var hästen står i konkurrensen. Jag tror helst att Veijo ändå inte kör i dödens och kanske kan Nothing but Class dämpa tempot så pass att det räcker att hålla undan även över medeldistans.

Montgomery Hill känns som solklar tredjehäst i loppet, men jag tror helt klart man är hemma om man låser på 2 stycken här, alternativt spikar Solvato.

V75-4

A: 7,4,5,1 B: 3,12,6 C: 2 D: 8,11

Spetsanalysen

Trögare gäng får man leta efter och det finns egentligen ingen spetsfavorit. Minst dålig ut kan 3 Da Vinci Boko vara och han ska ses med spetschans om inte 1 Merlin kan försvara innerspåret.

Möjligen kan Örjan köra 8 Wilda Tigern Jack till spets då han är ganska snabb ut. Tveksamt om Örjan laddar från spår 8 dock.

Loppanalysen

Ett av omgångens svåraste lopp där det inte finns någon riktig favorit men troligen kommer loppet att domineras av Untersteiners hästar. Jag streckar alla och hoppas på en riktig skräll.

Starkaste hästen kan 7 Carabinieri vara och den är gynnad av distansen där han har gått en mycket bra rekordtid trots galopp. Hästen kommer tappa från start och är något ojämn, men stallet är uppåt vad gäller chanserna.

En av de mer bortglömda i omgången tycker jag 4 Skymaster är. Han vann på v75 för ett tag sen och kanske är det dax igen? Jag vet inte hur snabb han är iväg, men med tanke på att de övriga inte är några raketer heller så kan han nog få en bra position här. Distansen verkar passa honom dessutom då han har vunnit 2 av 3 över lång distans.

5 Rattigan har gått bra i Danmark och har vunnit 4 av de 6 senaste starterna. Alla över lång distans dessutom. Han har slagit hästar som Race Cowboyland och Alamo Boko som båda tävlar i högre klass under dagen.

1 Merlin ska köras vad som går för att försöka spetsa, men jag har inte sett något tidigare som gör att jag tror mer på den än någon annan i starten. Stallet verkar uppåt och kapacitet finns i hästen för vinst i det här gänget. Kommer han till ledning så är chansen mycket bra, men risken finns att han blir över från innerspåret.

Peter Untersteiner själv kör 3 Da Vinci Boko som har varit riktigt bra med 2 raka vinster då han börjat gå barfota runt om på slutet. Kan mycket väl vinna det här loppet från spets. Orosmoment är att han galopperat på sina 2 tidigare starter över lång distans.

12 Neptunus Face tror jag hör till de bättre här och över lång distans kanske han får chansen till slut. Dessutom var Ludde mycket nöjd med att få 2 hack bättre spår efter strykningarna och talade om eventuellt skoryck. Se upp!

6 Sobel Jocke blir det skoryck på för första gången och det brukar ha mycket bra resultat på Untersteiners hästar. Den har svikit ett par gånger på V75, men nu kanske det är dax till 6%.

Streck också för 2 New Revolution (jänkarvagn?), 8 Wilda Tigern Jack och 11 Greenhill’s Cindy.

V75-5

A: 2 B: 3,11,4,9,10, C: 1 D: 5,6,7,12,8

Spetsanalysen

Normalt så hade Mister J.P varit favorit att leda detta från start till mål, men efter galoppen senast så tror jag inte att Björn vågar ladda.

Möjligt att någon långt ut är snabb, men först fram att ställa frågan av 3 Facile Boko och 4 Clemenza Am får nog överta.

Facile Boko i ledning efter första rusningen?

Loppanalysen

Tvååringarnas mest prestigefyllda lopp och här är det en eller alla som gäller. Jag tar ställning och spikar 2 Mister J.P som imponerat och jag väljer att bortse från galoppen senast. Jag tror att Björn tar det tillräckligt lugnt från början för att få iväg hästen felfri och sen styr han framåt och vinner loppet.

Ska man gardera så behöver man strecka på ett par där 3 Facile Boko är tidig med utrustningsförbättringar, 9 Xceed G.T som varit bra bakom favoriten flera gånger, 11 Tunika, 4 Clemenza Am som är Luddes stora hopp och Sucre som är riktigt vass.

V75-6

A: 2 B: 9,6 C: 4,7,1,3,5,8,11 D: 10,12

Spetsanalysen

Normalt spetsar 2 Royal Fighter från det här läget, men av det jag sett från 6 Banks gör att det inte känns helt bergsäkert. I vanliga fall är 4 Eketorpets Tess bland de snabbare ut, men här spetsar hon inte. 3 Vici Lane är rask ut också, och kan möjligtvis agera lite solfjäder till fördel Royal Fighter mot Banks.

Loppanalysen

Ruggigt bra silverlopp där man kan behöva strecka på rejält eller så är det bara så att 1 eller 2 är så mycket bättre än de andra. 2 Royal Fighter gjorde ett mycket bra lopp senast där han från dödens sänkte Eketorpets Tess innan han själv blev slagen av en smygkörd Overtaker by Sib. Royal Fighter gick då med skor och ska så även göra denna gång. Detta är ett litet minus, men på kort distans har han gjort några ruggigt bra lopp även med skor. Körs mot spets och körs där.

Normalt är det ingen som tar en längd på Royal Fighter, men få hästar jag sett har startat snabbare än 6 Banks. På Jägersro i Juli öppnade han 06,5 första 500 och gick ändå undan över upploppet till en segertid på 10,5. I juni gjorde han ett ännu värre lopp i Hamburg där han vann på 09,9. I båda dessa starter gasades det rejält ända tills han satt i spets och det är väl tänkbart att samma scenario kommer eftersträvas även denna gången.
Jag gissar att Larsen kanske inte har koll på Royal Fighter och Jennifer Tillman, och där kommer inte spets släppas frivilligt.

Första tanken var att antingen låsa på dessa 2, eller att spika den troliga spetshästen. För tre starter sedan fick Banks stryk av Slide so easy, och även om det är en bra häst så är det nog ingen man skulle favoritspela på v75 i silver.

En häst som dominerat på senare tid är 9 Västerboonthenews som trots bakspår troligen kommer få ett mycket bra lopp där han har rygg direkt på favoriten. Efter ett dåligt lopp senast är han lite bortglömd denna gång. Blir det körning, vilket jag tror att det blir och han får en bra position kan han mycket väl vinna.

4 Eketorpets Tess borde väl börja bli lite sliten nu. Har fått rejäl massage i ledningen i några starter och har fått stryk av flera av hästarna i loppet på senaste tiden. Normalt är hon ju en spetskandidat, men här kanske det ändå passar bra att gå bakifrån. Tidig om några av konkurrenterna kör bort varandra i startrusningen och om hon hamnar bra till.

Sista strecket i detta högklassiga silverlopp går till 7 Quality Questioned som var mycket bra senast trots en tung resa då. Svårt att säga var han kommer hamna i loppet, men med lite tur och på bra grundkapacitet får han ett streck

Av övriga så var Race Cowboyland 3:a i den högklassiga bronsfinalen senast. Står nu i 1%. Sandra Volo kan spurta, men får nog svårt från spår 11. Overtaker by Sib vann senast och mötte då halva fältet här. Distansen och startspåret är nog inte optimalt dock, men en trolig lucka får han och han har en bra spurt

V75-7

A: 11 B: 2,10,9 C: 7,8,4 D: 5,6,3,13,12

Spetsanalysen

Jag gissar att Robert Bergh jublar efter strykningen då 2 Bullyoung får ett mycket bättre startspår och även om han inte skulle kunna hålla innerspåret så tror jag att han är först fram för att överta.

Loppanalysen

Omgångens bästa spik är 11 Riff Kronos. Med springspår på tilläggsvolten tror jag han snabbt är framme vid startvolten och ingen i det här gänget kan stå emot honom tror jag.

Värst emot är kanske 2 Bullyoung som varit bra på senare tid hos Bergh. Strykningen innanför gör att han nu får ett bra spår och om det skulle krävas lite sick-sack-åkning så tror jag ändå han relativt snabbt sitter i spets.

Det finns ju några riktigt bra hästar till i loppet och de som sticker ut mest är väl 10 Alkalizer Am som var 2:a i Breeders’ Crown-finalen senast och slog bla Charrua Forlan, och 9 Västerbo Loveboat som dock ska gå med vanlig sulky denna gång. 7 Backfire tror jag inte på här då hon möter hingstar nu. Goop varnar för 4 Buzz Mearas, men han ska väl inte räcka till här?